Dacă dorim să pregătim o ciocolată de casă gustoasă și sănătoasă, avem nevoie de câteva ingrediente naturale, care nu sunt deloc greu de găsit.
Modul de preparare al delicioasei ciocolate de casă este simplu, foarte simplu și rapid. În doar câteva minute pregătim compoziția pentru ciocolata de casă și în alte câteva minute aceasta se întărește, la rece și o putem savura cu poftă.
Super mămica Ela Crăciun, una dintre cele mai populare bloggerițe de parenting din România, ne-a inspirat pentru rețeta de astăzi, preparând alături de fiica ei o ciocolată de casă rapidă și sănătoasă, cu care se pot răsfăța chiar și cei mici.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Ciocolată de casă: Secretele rețetei dezvăluite de mămica Ela Crăciun:
- 125 gr ulei de cocos
- 125 unt de cacao
- 125 gr cacao
- 60 gr karob( pudră de roșcove)
- 125 gr miere
- vanilie
- scorțișoară
- esență de rom
- sare
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Ciocolată de casă: Secretele rețetei dezvăluite de mămica Ela Crăciun?
Mai întâi pregătim robotul, mixerul, sau un minichopper, un blender, ce avem la îndemână. Toate sunt utile pentru a pregăti compoziția ciocolatei de casă.
Amestecăm în vasul robotului, karobul, cacaua, un praf de sare, unul de scorțișoară și ce arome mai dorește fiecare.
Într-un vas, pe baie de aburi, topim untul de cacao și uleiul de cocos. nu le lăsăm să se înfierbânte, doar le diluăm.
Adăugăm ingredientele lichide peste cele solide și le amestecăm până se omogenizează compoziția.
Citește și: Din categoria rețetelor din copilărie, preparate de Sărbători - Ciocolată de casă, dulce și delicioasă
Adăugăm și mierea și esența, de rom în cazul nostru, dar se poate pune după preferiță, însă nu mai mult de 1/2 linguriță. merge foarte bine esența de mentă, pentru cei care o adoră, sau cea de migdale.
Dun nou pornim robotul și amestecăm ingredientele, omogenizând bine compoziția.
Apoi turnăm compoziția pentru ciocolată de casă într-o tavă, sau în forme speciale de ciocolată, dacă avem și înfigem alunele de pădure din loc în loc. Putem pune nuci, migdale, sau fructe uscate, chiar și cereale.
Dăm formele cu compoziția pentru ciocolata de casă la frigider pentru 15-20 de minute, până aceasta devine fermă.
Citește și: Rețetă pentru ciocolată de casă, gata în doar 10 minute
Untul de cacao este foarte recomandat, are un timp scurt de lichefiere și același timp scurt și pentru închegare. este și sănătos și face echipă bună cu uleiul de cocos.
Spor și poftă bună!
Dulceață de nuci verzi. Rețeta tradițională ca pe vremea bunicii... Dulceață de vișine cu mentă. Rețeta savuroasă și rapidă a verii 2020...