Ingrediente
- 20 ciuperci mici spre mediu
- 2oo g carne de pui tocata
- 15o g cascaval
- 4 cartofi medii
- 300-400ml ulei vegetal
- 150 g mix salata dulce crocanta (1 punga)
- 4 smochine
- 2 Kivi
- 2 linguri ulei de aasline
- 1 si 1/2 linguri otet balsamic
- 1 lingura miere
- 10 cm ghimbir
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei gras rosu,
- 1 leg.ceapa verde,
- 2 leg. patrunjel
- sare,
- piper,
- 2 oua,
- faina,
- pesmet
Mod de preparare
Etapa 1: Ciupercile se spala, se indeparteaza coditele si se lasa se se scurga bine de apa, se pun pe o planseta si se condimenteaza cu sare si piper. Cartofii se spala bine sa nu contina urme de pamant si se curate de coaja daca este cazul. Toate zarzavaturile se spala sub jet de apa sau intr-o baie de apa mai adanca.
Etapa 2: Se toaca jumatate din ardeiul gras cuburi mici, ceapa verde, patrunjelul, si se pun intr-un bol. Se face o compozitie din ou batut, 50ml apa , faina, pesmet, piper alb, sare. Ceea ce ramane din compozitie va fi aromata cu 2 catei de usturoi si-o lingurita de ghimbir, 2 linguri de smantana dulce si data in clocot. Un fruct de kivi se va pasa si va forma sosul de kivi in amestec cu compozitia rezultata.
Etapa 3: Umplutura: se toaca marunt ceapa, patrunjelul, ardeiul si se amesteca cu carnea de pui, sare si piper. Intr-o cratita, in putin ulei, se da la foc umplutura rezultata cam 5 minute pana ce compozitia in care se amesteca continuu va incepe sa fiarba. Se ia vasul de pe foc, se pune continutul intr-un castron si se amesteca cu oul crud imediat ce s-a mai racorit. Daca compozitia rezultata e prea moale se aduga putin pesmet si se umple ciupercile cu ajutorul unei lingurite si se unesc doua cate doua cu un cubulet de cascaval intre ele, cu ajutorul unei scobitori pentru a nu se desface la prajit.
Etapa 4: Se incinge uleiul in cratita pentru prajit. Ciupercile se trec prin compozitia pentru pane si se pun in uleiul incins intorcandu-se din cand in cand pana se rumenesc uniform cca 10 min. Se scot pe un prosop de hartie. Cei 4 cartofi feliati vor fi rumeniti in uleiul incins si scosi de asemeni pe prosop de hartie.
Etapa 5: Salata se spala, se aseaza intr-un bol dupa ce am rupt-o cu mana de cateva ori, feliem 1/s ardei rosu, smochinele si Kivi si le asezam peste salata peste care punem dressing-ul din ulei de masline, otet balsamic, miere, nucsoara, sare, piper alb, patrunjel si amestecam usor.
Etapa 6: Pe un platou punem o ¼ din salata, feliile de la un cartof, ¼ din ciuperci si sos de kivi.
Tigaia recomandata pentru prepararea retetei este: