Antena Căutare

Cotlet de miel în crustă de rozmarin cu cartof fondant, ratatouile și sos de vin roșu

Un meniu perfect, cu o combinație de gusturi diferite, demn de mesele servite atunci când se adună toată familia: Cotlet de miel în crustă de rozmarin cu cartof fondant, ratatouile și sos de vin roșu.

Cotlet de miel în crustă de rozmarin cu  cartof fondant, ratatouile și sos de vin roșu
Cotlet de miel în crustă de rozmarin

Un meniu perfect, cu o combinație de gusturi diferite, demn de mesele servite atunci când se adună toată familia: Cotlet de miel în crustă de rozmarin cu cartof fondant, ratatouile și sos de vin roșu.

Ce ne trebuie pentru rețeta Cotlet de miel în crustă de rozmarin cu cartof fondant, ratatouile și sos de vin roșu


  • 12 cotlete de miel
  • 100 g muștar de Dijon
  • 250 g pesmet panko
  • 1 l supă de pui concentrate
  • 250 ml passata
  • 250 g roșii cuburi
  • 250 ml ulei de măsline
  • 20 g sare
  • 20 g piper negru
  • 200 g rozmarin verde
  • 150 g busuioc verde
  • 150 g cimbru verde
  • 3 lămâi
  • 3 buc. ceapă roșie
  • 2 buc. ceapă albă
  • 500 ml vin roșu
  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 5 buc. ardei gras, roșu
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 6 cartofi mari
  • microgreens

Mod de preparare pentru rețeta Cotlet de miel în crustă de rozmarin cu cartof fondant, ratatouile și sos de vin roșu

Se taie ardeii, vinetele, dovleceii și ceapa roșie în cuburi și se sotează într-o tigaie ciu puțin ulei. Se aduagă passata, roșii cuburi și ierburi aromate. Se dau la cuptor pentru 12 minute.

Cartofii se curăță și se taie cu ajutorul unui cutter rotund. Se rumenesc puțin în tigaie după care se adaugă supa de pui, usturoi și cimbru și se continua prepararea la cuptor.

Pentru crustă se dau la blender ierburile amestecate cu panko.

CITIȚI ȘI Rețeta Cotlete de berbecuț în crustă de fistic!

Se curăță și se condimentează cotletele de miel cu sare, piper și rozmarin.

Se prăjesc împreună cu cățeii de usturoi și firele de cimbru, la foc mare, întorcându-le o de pe o parte pe cealaltă. Sunt gata în vreo 6 minute, atunci când carnea se rumenește. Apoi se ung cu puțin muștar și se trec prin ingredientele pentru crustă.

Se adaugă în tigaie, vinul, și se fierbe 5 minute la foc mediu, până când lichidul se reduce la jumatate.

Se adaugă supa concentrată și se lasă să fiarbă la foc mic.

Caracatiță cu sparanghel și piure de fava... Gulii umplute cu sos dulce de roșii și smântână...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x