O friptură delicioasă se pregătește folosind un sos savuros făcut din câteva ingrediente! Uită de rețetele obișnuite și hai să pregătim o super porție de cotlet de porc în sos dulce de soia, cu garnitură de piure aromat de cartofi!
Dacă ai impresia că o friptură fragedă și gustoasă se pregătește doar în cuptor atunci te înșeli amarnic. Poți găti ceva savuros, folosind doar câteva ingrediente. Masa e gata în cel mult 40 de minute, iar rezultatul te va cuceri prin aroma deosebită!
Pentru a pregăti rețeta de cotlet de porc cu sos dulce de soia și piure aromat de cartofi vei avea nevoie de câteva ingrediente:
- cotlet de porc
- sos de soia
- miere (sau zahăr)
- ghimbir pudră (sau proaspăt, ras)
- usturoi
- cartofi
- lapte
- unt
Cum pregătim rețeta de cotlet de porc cu sos dulce de soia și piure aromat de cartofi?
Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a pregăti o masă delicioasă, iar rezultatul este unul spectaculos, mai ales dacă folosești o tigaie Regis Stone Pan, cu înveliș special, antiaderent, ce conferă efectul de piatră încinsă.
Într-o oală punem cartofii curățați și tăiați în cuburi, ca să îi transformăm în piure.
Între timp punem tigaia la încins și rumenim frumos bucățile de cotlet pe ambele părți. Într-un castron punem câteva linguri de sos de soia, o linguriță de miere, un vârf sau două de ghimbir pudră și 2-3 căței de usturoi zdrobiți. Sosul fie se lasă în separat în bol, fie se toarnă în tigaie peste carne și se închide focul.
Între timp ne ocupăm de cartofii care au fiert. Scurgem apa, îi zdrobim bine de tot, adăugăm un cub de unt și o ceașcă de lapte și omogenizăm tot. La final punem și un cățel de usturoi pisat, ca să dăm o aromă deosebită.
Cotletul de porc cu sos dulce de soia se servește cu piureul aromat de cartofi, iar rezultatul te va cuceri imediat!
Rețeta noastră s-a gătit extrem de simplu pentru că am folosit o tigaie Regis Stone Pan, ce are un înveliș special, antiaderent, ce a prevenit lipirea și ne-a ajutat să păstrăm cotletul de porc intact. Am gătit totul fără să se lipească și fără urme de arsură, deși nu am folosit ulei. Poți pregăti fel de fel de rețete delicioase de fripturi, clătite, omlete, mixuri de lexume, fără grăsime!
Tigăile din gama Regis Stone au baza din oțel inoxidabil și căldura este distribuită uniform, pentru ca gătitul să se realizeze mult mai rapid și eficient.
Nu degeaba concurenții din emisiunea „Chefi la cuțite” folosesc doar tigaia Regis Stone Pan atunci când gătesc pentru Chef Bontea, Chef Scărlătescu și Chef Dumitrescu!
Încearcă și tu aceste produse și cu siguranță te vei convinge că oferă o calitate superioară față de tigăile ceramice, fiindcă sunt mult mai rezistente la zgârieturi și mai durabile.
Spor la gătit!
Ciorbă Rădăuțeană Rețetă autentică din Bucovina. Alternativa la Cioba de Burtă... Prăjitură cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată...