Ingrediente
- 750 g somon
- 2 g cimbrișor
- 2 g rozmarin
- 150 g unt
- 15 g zahăr brun
- 400 g portocale
- sos de soia, după gust
- sos Worcester, după gust
- 10 g amidon
- 500 g țelină
- 400 ml lapte
- 5 g coriandru, boabe
- 2 g sare
- 1 g piper
Mod de preparare
Se porționează somonul, se crestează pe partea cu piele și se condimentează cu sare și piper.
Se rumenește la tigaie, mai întâi pe partea cu piele, apoi și pe cealaltă, în puțin unt, în care se adaugă și crenguțe de cimbrișor și rozmarin.
Se stropește ușor cu sos de soia și sos sos Worcester.
Se curăță țelina, se toacă în cuburi și se fierbe în apă cu sare.
Se scurge și se trece prin blender, adăugând unt și lapte fierbinte, coriandru măcinat, sare, piper, apoi se trece prin sită pentru a obține un piure fin.
Pentru sosul de portocale se curăță portocalele inclusiv de pelicula albă, iar pulpa se trece prin blender și prin sită.
Sosul obținut se pune la fiert împreună cu zahărul și se lasă să se îngroașă, apoi se adaugă un cub de unt și amidonul pentru îngroșare.
La final se mai trece odată prin sită pentru a fi foarte fin.
Se așază piureul de țelină pe farfurie, într-o parte, somonul la mijloc, iar în cealaltă parte sosul de portocale.
Somon cu salsa de căpșuni și piure de mango... Sote de vițel cu chorizo si mamaligă din făină de castane...