Antena Căutare

Somon cu sos de portocale și piure de țelină

Ingrediente

  • 750 g somon
  • 2 g cimbrișor
  • 2 g rozmarin
  • 150 g unt
  • 15 g zahăr brun
  • 400 g portocale
  • sos de soia, după gust
  • sos Worcester, după gust
  • 10 g amidon
  • 500 g țelină
  • 400 ml lapte
  • 5 g coriandru, boabe
  • 2 g sare
  • 1 g piper

Mod de preparare

Se porționează somonul, se crestează pe partea cu piele și se condimentează cu sare și piper.

Articolul continuă după reclamă

Se rumenește la tigaie, mai întâi pe partea cu piele, apoi și pe cealaltă, în puțin unt, în care se adaugă și crenguțe de cimbrișor și rozmarin.

Se stropește ușor cu sos de soia și sos sos Worcester.

Se curăță țelina, se toacă în cuburi și se fierbe în apă cu sare.

Se scurge și se trece prin blender, adăugând unt și lapte fierbinte, coriandru măcinat, sare, piper, apoi se trece prin sită pentru a obține un piure fin.

Pentru sosul de portocale se curăță portocalele inclusiv de pelicula albă, iar pulpa se trece prin blender și prin sită.

Sosul obținut se pune la fiert împreună cu zahărul și se lasă să se îngroașă, apoi se adaugă un cub de unt și amidonul pentru îngroșare.

La final se mai trece odată prin sită pentru a fi foarte fin.

Se așază piureul de țelină pe farfurie, într-o parte, somonul la mijloc, iar în cealaltă parte sosul de portocale.

Somon cu salsa de căpșuni și piure de mango... Sote de vițel cu chorizo si mamaligă din făină de castane...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x