Rețeta Creveți saganaki este o rețetă populară în bucătăria grecească, dar foarte adorată oriunde s-ar prepara.
Ingrediente pentru delicioasa rețetă de Creveți Saganaki
- 100 ml ulei măsline
- 1 căpățână usturoi
- 1 legătură mărar proaspat
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură de ceapă verde
- 40 creveți decorticați, mari
- 1 conservă de roșii în bulion
- oregano uscat
- 1/2 pahar de vin alb
- ouzo, băutură
- piper negru
- 1 baghet de pâine proaspătă
- 400 gr brânză Feta
Rețetă de Creveți Saganaki - Mod de preparare
Intr-o tigaie încăpătoare încingem uleiul de măsline, adaugăm ceapa tocată solzișiri și usturoiul tocat mărunt. le călim până se pătrund ușor și devin transparente.
Adăugăm roșiile în bulion și le gătim la foc mic până ce sosul format scade la jumătate.
Citiți și Rețeta Sos de roșii pentru paste!
Separat, intr-o altă tigaie, încingem o lingură de ulei și adăugăm creveții curățati. Îi asezonăm cu sare și piper.
Îi rumenim pe ambele părți, apoi turnăm ouzo peste ei și îi flambăm cu grijă.
Îi adăugăm peste sosul de roșii și îi aestecăm ușor să se întrepătrundă gusturile.
Vedeți AICI mai multe rețete de creveți!
Scurgem bine brânza feta și o tăiem în cuburi. O adăugăm în vasul cu creveți.
Acoperim vasul cu capac și gătim totul la foc mic timp de 5 minute până ce brânza începe să se topească ușor. Adăugăm puțin mărar, iar după stingerea focului, adăugăm pătrunjel.
Servim delicioșii Creveți saganaki cu felii de baghetă, prajite.
Rețeta Cheesecake cu castravete și lime. Un desert cu o combinație inedită de ingrediente.... Rețeta Lapte de pasăre cu dantelă de zahăr caramelizat...