Chefi la cuțite

ÎN CURÂND, UN NOU SEZON!

Dulceață de căpșuni. Ingredientele secrete dintr-o rețetă veche de sute de ani

 

Dulceață de căpșuni. Ingredientele secrete dintr-o rețetă veche de sute de ani. Află din articolul a1.ro, cum să prepari cea mai bună și aromată rețetă de dulceață de căpșuni, secretele îți vor fi dezvăluite pas cu pas pe parcursul articolului

O dată cu luna mai știm că a sosit vremea căpșunilor, cele mai delicioase fructe de primăvară. Astfel, pofta de dulceață de căpșuni apare și gospodinele își pregătesc borcanele. Dacă dorești să încerci o rețetă de dulceață de căpșuni fără prea multe ore de fierbere, cu un sirop bine legat și fructe frumos confiate, atunci iată ce sfaturi trebuie să urmezi.

Înainte de toate, aceasta este o rețetă naturală, fără conservanți, gelifianți sau aditivi.

Dulceață de căpșuni – Ingrediente

-1 kg fructe cântărite fără codițe

-1 kg zahăr

-250 ml apă

-3-4 felii de lămâie

-vanilie (opțional)

Dulceață de căpșuni –Mod de preparare

Mai întâi, alegerea fructelor contează foarte mult. Acestea trebuie să fie tari, sănătoase. Nu uita că trebuie să folosești cantități egale de fruct curățat și zahăr. Se face un sirop din apă și zahăr care trebuie să fiarbă până la proba de fir. Marginea cratiței trebuie ștearsă ca să nu se ardă zahărul.

Este recomandat să se lase dulceața de căpșuni să stea până a doua zi, acoperit cu un tifon ud sau un șervet. Astfel, fructele se lasă la fund, se confiază frumos, nu se face crustă deasupra și siropul se limpezește.

A doua zi, fierbem din nou doar siropul pentru a se lega, și fructele se adaugă la sfârșit doar cât să dea în clocot. Apoi punem dulceața de căpșuni fierbinte în borcane curate, uscate, sterilizate.

Citește și:

-Căpșuni în ghiveci. Cum să ai căpșuni gustoase chiar la tine acasă

-Dietă rapidă cu căpșuni. Slăbești 4 kilograme în 7 zile și elimini toxinele


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite - sezon special se văd exclusiv pe AntenaPlay ⏩ https://s.a1.ro/Luarcdv. Disponibil pe SmartTV, smartphone, tabletă sau computer. Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube 

 facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI