- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Având ca temă preparate cu nuci și semințe, concurenții din cele două echipe s-au întrecut în a face preparate gustoase, dar și farurii frumoase cu care i-au încântat pe cei trei chefi, mai mult sau mai puțin.
Iată ce au pregătit concurenții din Echipa albastră, condusă de Chef Florin Dumitrescu:
- Rahela Pîslaru a încântat papilele celor trei chefi cu o Rețetă de Baclava cu nuci caramelizate și a obținut punctajul maxim de 15 puncte.
- Ernesto Dosman – Cuțitul de aur al lui Florin Dumitrescu a obținut 11 puncte cu in preparat gustos și complex, cu influiențe chinezești. El a gătit Ton în crustă de semințe cu sos de cocos cu ghimbir și ustiuroi și bok choy cu trei tipuri de sos chinezesc.
- Daniel Budai a gătit Somon în crustă de fistic, piure de cartofi și morcovi cu sos de capere și fenel cu soia. Preparatul său a boținut de la cei trei chefi 9 puncte.
- Andrei Tănasă a preparat o interesantă Rețetă de Somon în crustă de susan negru cu sos jacqueline, sparanghel alb și ciuperci de pădure. Farfuria sa a fost apreciată cu 9 puncte.
- Paul Mino Niculescu a obținut tot 9 puncte preparând Cotlet de berbecuț cu sos de caju și prune coapte, dar și o salată de castraveți cu susan.
- Gina Gheorghe a obținut 7 puncte cu Rețeta File de pește alb în crustă de semințe cu broccoli și cremă de nuci.
- Andrei Fluieraru a gătit Salată de caracatiță cu unt de migdale, nuci caramelizate și spumă de pătrunjel. Farfuria sa a obținut 6 puncte.
Echipa lui Chef Florin Dumitrescu a mers mai departe în formulă completă.
Concurenții din Echipa mov, condusă de Chef Cătălin Scărlătescu au pregătit următoarele preparate savuroase:
- Ștefănescu Alexandra a obținut 12 puncte cu preparatul Somon în crustă de semințe cu piure de cartofi mov, morcovi blanșați și sare afumată. A fost una dintre farfuriile frumos prezentate.
- Paul Alin Voinea a obținut de la cei trei chefi 10 puncte cu o Rețetă de Șnițel din piept de curcan în crustă de semințe, cartofi cu brânză afumată, cu usturoi, pătrunjel și salată verde.
- Alexandru Comerzan – Cuțitul de aur a pregătit rețeta Tataki de ton în sos de soia cu susan alb și negru, piure de fistic, ciuperci sote și salată de ierburi. Farfuria sa a obținut de la cei trei chefi scorul de 10 puncte.
- Amalia Bellantoni a preparat o rețetă mai simplă de Tagliatelle cu prosciutto crudo, nuci și parmesan și a obținut scorul de 9 puncte.
- Daniel Andrieș, a obținut tot 9 puncte preparând Cotlete de miel în crustă de panko cu nuci și caju, alături de legume la grătar și salată verde.
- Alfredo Olteanu a preparat Ceafă de porc cu salsa verde, cu mix de semințe și alune și un sos de muștar Dijon cu vin și smântână. Farfuria sa a obținut 7 puncte.
- Luminița Bourceanu a preparat o Tartă cu caramel sărat, nuci, semințe și înghețată. Din păcate, farfuria ei a obținut doar 3 puncte și a fost eliminate.