Căutare Live

Foie gras cu ciulama de ciuperci și mămăliguță

O combinație interesantă, dar tare gustoasă între un preparat rustic și unul mai delicat: ”Foie gras cu ciulama de ciuperci și mămăliguță”.

Foie gras cu tocăniță de ceapă și mămăliguță

O combinație interesantă, dar tare gustoasă între un preparat rustic și unul mai delicat: ”Foie gras cu ciulama de ciuperci și mămăliguță”.


Ingrediente pentru Foie gras cu ciulama de ciuperci și mămăliguță

  • 1 kg foie gras
  • ulei
  • sare
  • piper
  • oțet
  • 2-3 cepe
  • 500 g ciuperci champignon
  • 3-4 căței de usturoi
  • 200 ml smântână de gătit
  • un cub de unt
  • 650 g mălai
  • 2 l apă

Mod de preparare Foie gras cu ciulama de ciuperci și mămăliguță

Ficatul de rață se porționează și se rumenește în ulei încins, apoi se transferă într-o tavă, se stropește cu oțet, se asezonează cu sare și piper și se continuă prepararea lui la cuptor.

Pentru preparare ciulama de ciuperci, se călește ceapa tocată julien în puțină grăsime de la prăjirea ficatului, se adaugă și usturoiul, iar când ceapa își schimbă culoarea se adaugă ciupercile feliate. Se lasă să se prepare până ciupercile se pătrund. Se adaugă smântâna diluată cu puțin sos de la ciuperci sși ceapă și se mai lasă pe foc câteva minute, asezonându-se cu sare și piper, după gust. La final se adaugă și un cub de unt.

Mămăliguța se fierbe în modul clasic, se răstoarnă pe platou și se lasă să se tempereze, apoi se feliază, se unge cu grăsime de la pieptul de rață și se mai dă la cuptor până prinde o ușoară crustă.

Varză cu rață și mămăliguță... Banană glazurată, cu coulis de ardei și zmeură, mousse de mascarpone și spumă de banane...
Ultimele știri