Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Frigarui kafta cu orez basmati și tabouleh

Ingrediente

  • 1 kg pulpă de oaie
  • 1 kg piept de oaie impanat
  • 1 kg pulpa de vițel
  • 4 buc ceapă albă
  • 10 legaturi pătrunjel
  • 6 roșii coapte
  • 500 g cous cous
  • 1 l ulei de masline
  • Sare de mare
  • Piper rasnita
  • Piper negru măcinat
  • Boia ardei dulce
  • Chimion măcinat
  • Coriandru măcinat
  • Cuișoare măcinat
  • Nucșoară măcinată
  • Scorțișoară măcinată
  • Cardamon măcinat
  • 2 lămâi
  • 2 lime
  • 200 g caju prăjit
  • 200 g migdale prăjite
  • 200 g alune nesărate
  • 1.5 kg orez basmati
  • 1 pachet spaghetti barilla no 3
  • 2 pachete unt
  • 2 lipii
  • Micro cress diverse ( în special de mazăre și măcris)
  • 1 kg iaurt gras 10 % grăsime
  • Mentă proaspătă
  • 1 căpățână usturoi

Mod de preparare

Carnea tocată se asezonează cu condimentele, apoi se amestecă cu ceapa și pătrunjelul, tocate mărunt.

Se prepară pe grătar.apoi se așază între lipii.

Între timp se prepară o salata tabouleh, classică, cu pătrunjel cous cous fiert și roșii tăiate mărunt.

Orezul se fierbe împreună cu pastele care au fost ușor prăjite în prealabil și se asezonează cu sare, piper și condimente.

Alunele și migdalele se prăjesc la tigaie.

Din mentă pisată în mojar, apoi amestecată cu sare, piper, zeamă de lămâie și iaurt se face un sos.

Când toate aceste preparate sunt gata se montează platoul și se decorează cu elementele de decor.

Video