Ingrediente pentru rețeta Friptură de cangur cu sos de rubarbă:
- 1,5 Kg de carne de cangur -4 filleuri (250 g fiecare file )
- Pentru marinat:
- 200 ml vin roșu, sec
- 3-4 căței de usturoi zdrobiți
- sare de mare
- mix de piper zdrobit în mojar
- 20 ml coniac.
- 100 ml wisky Jack Daniels Honey
- 600 g rubarbă proaspătă
- 250 g zahăr alb
- 20g amidon de porumb
- 200 ml vin roșu, demisec
- 400 gr Calllo( spanac din Jamaica)
- ackees- fructe exotice
Mod de preparare pentru rețeta Friptură de cangur cu sos de rubarbă:
Preparăm marinada: amestecăm vinul roșu cu usturoiul trecut prin presă, sare marină și mix de piper zdrobit în mojar, sau în râșniță și 20 ml coniac.
Se pune carnea în această marinadă și se lasă la marinat, acoperită, în frigider, 4 ore.
Carnea de vânat trebuie ținută la temperatura camerei cel puțin o oră, înainte de a se prepara.
Se prepară pe teflon, în ulei de măsline, câte 2 minute pe fiecare parte.
Se transferă carnea pe o farfurie caldă și se păstrează acoperită pentru 5 minute înainte de servire.
Pentru sosul de rubarbă, se prepară o reducție din 250 g zahăr, 200 ml vin roșu, 20 g amidon și 600 g rubarbă tocată mărunt.
Se fierbe mai întâi zahărul cu vinul și rubarba, apoi când vinul este redus, se adaugă amidonul si se mai fierbe până se îngroașă.
Se servește carnea de cangur cu reducția de rubarbă și se decorează cu fructe și legume exotice.
Poftă bună!
Rețeta: Pere umplute în foietaj, cu sos de vișine... Rețeta Lava cake cu ciocolată albă și sos de căpșuni...