Vara bem limonadă, iarna ceai. Iar iarna e anotimpul ciocolatei calde! Legendara Sanda Marin vă propune pentru astăzi o rețetă de sezon, una pe care nu aveți cum să nu o reluați, după ce ați încercat-o o dată! De ce? Toți „degustătorii” vor mai vrea o porție de CACAO CU LAPTE!
Ingrediente
250 ml lapte
3 lingurițe de zahăr , scorțișoară
Mod de preparare
Se pune laptele într-un vas mic și se pune pe flacără aragazului la foc mic să nu se prindă de fundul vasului și să se afume.
Între timp, se ia o cană de 250 ml și se pun în ea cele 3 lingurițe de zahăr și cea de cacao. Se amestecă cele două între ele și se sparg eventualele cocoloașe de cacao.
Când laptele este suficient de cald se scot 2-3 linguri din el, se adaugă peste amestecul zahăr/cacao și se amestecă bine, având grijă să luăm bine cu linguriță și de pe marginile/muchile cânii.
Când laptele a atins temperatură ideală, se ia de pe foc și se toarnă peste amestecul din cană.
Se omogenizează totul și se presară scorțișoară pentru o aromă deosebită!