Iahnie de fasole roșie servită cu crochete de pâine tartinate cu usturoi, un preparat de post, simplu și savuros.
Ingrediente
- 720 g fasole roșie, prefiartă
- 1 ceapă roșie, mare
- 1 morcov
- 1 ardei roșu
- 50 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- boia de ardei iute și dulce
- 4-5 căței de usturoi
- 150 g pastă de roșii
- mărar
- pătrunjel
- crochete de pâine tartinate cu usturoi, pentru servit
Mod de preparare Iahnie de fasole roșie servită cu crochete de pâine tartinate cu usturoi
Se curăță legumele, se toacă mărunt și se călesc în ulei de măsline, sau în ulei de floarea soarelui, după preferințe.
Când sunt legumele pătrunse, se adaugă fasolea roșie din conservă, cu lichid cu tot.
Se mai completează cu apă fierbinte, cât să fie boabele acoperite.
Se lasă să fiarbă împreună cu legumele, până se întrepătrund gusturile, apoi se adaugă pasta de roșii și se mailasă să fiarbă 10-15 minute, la foc mediu.
Se asezonează, după gust, cu sare, piper, boia de ardei și usturoi răzuit.
După stingerea focului sau chiar în timpul servirii, se adaugă verdeața tocată.
Pâinea se feliază subțire și se prăjește, apoi se freacă intens cu usturoi.
Este foarte bună această iahnie de fasole roșie servită cu crochete de pâine tartinate cu usturoi, mai ales alături de murături!
Hummus - unul dintre cele mai căutate aperitive în perioadele de post!... Paste cu sos pesto. Un preparat aromat, simplu și ușor, cu ingrediente la îndemâna tuturor!...