Preparată într-o varietate de combinaţii, îngheţata de casă este oricând, dar mai ales în sezonul cald, desertul preferat al tuturor. Înghețată de ciocolată cu aromă de mentă, preparată în casă, cremoasă și fără ace de gheață.
Rețeta Înghețată de ciocolată cu aromă de mentă - Ingrediente
- 4 gălbenușuri
- 200 g zahăr pudră
- 200 g ciocolată amăruie
- 250 ml frișcă naturală
- 1 praf de sare
- 2-3 lingurițe din esența de mentă
Rețeta Înghețată de ciocolată cu aromă de mentă - Mod de preparare
Ciocolata ruptă în bucăți se topește în 100 ml frișcă încălzită. Se omogenizează compoziția, se adaugă esența și se lasă la temperat.
Gălbenușurile se freacă cu zahărul la bain marie până rezultă o spumă, ca la crema clasică de gălbenușuri. Se ridică de pe foc și se continuă mixarea lor până se temperează, apoi se amestecă cu ciocolata.
Frișca, ținută la frigider se mixează până devine fermă, apoi se încorporează în compoziția de mai sus.
Înghețata se pune în recipiente cu capac și se dă la congelator pentru 3-4 ore.
În acest interval, compoziția de înghețată de ciocolată cu aromă de mentă, preparată în casă se va amesteca de trei ori, la interval de 30 de minute, pentru a nu se forma ace.
Citiți și articolul Înghețată de căpșuni. 3 cele mai simple rețete de înghețată de casă!
Cartofi cu păstăi de fasole în sos de roșii cu usturoi. O mâncare de vară rapidă și gustoasă.... Înghețată de lămâie cu iaurt cremos. Înghețată de casă cu aromă intensă de lămâie....