Lapte cu mămăligă la tuci, o rețetă inedită cu care îi poți cuceri pe cei dragi.
Ingrediente pentru rețeta Lapte cu mămăligă la tuci
- 500 ml lapte condensat
- 500 ml lapte 3,5% grăsime
- 200 g lapte praf
- 500 g zahăr pudră vanilat
- 5 g corțișoară
- 20 ml ulei
- 5 g sare
- 4 lămâi
- 2 portocale
- 4 g cardamon
- 400 g vișine congelate
- 300 g zahăr tos
- 400 g mălai fin
- 400 g griș fin
- 1 pliculeț șofran
- 400 g nutella
- fructe (zmeura, capsuni, afine)
- 10 ouă
- 100 g ciocolată albă
- 250 g unt
- 50 g amidon
- 1 cutie microplante
Mod de preparare pentru rețeta Lapte cu mămăligă la tuci
Se prepară galuște de mălai și griș, umplute.
Se separă 6 gălbenușuri de albușuri. Gălbenușurile se freacă cu 6 linguri de ulei de floarea soarelui, un praf de sare și 4 linguri de zahăr pudră vanilat. Se adaugă coaja rasă de la o lămâie, un praf de cardamon și un praf de scorțișoară, precum și concentrat de șofran.
Se bat albușurile spumă. Se amestecă cu compoziția de gălbenușuri, încorporându-le ușor.
Se amestecă grișul cu mălaiul și se adaugă peste compoziția de ouă amestecând ușor. Se lasă să se hidrateze cam 10 minute.
Se pune o oala cu apă la fiert. După ce atinge punctul de fierbere, se pun cu o lingura găluștele la fiert. Când se ridică la suprafață se scot, se lasă la răcit, se scobesc în mijloc și se umplu cu nutella.
Se prepară crema de lapte.
Se pune la fiert laptele lichid cu laptele praf si laptele condensat, 4 linguri de zahăr și 200 g unt. Se adaugă puțin amidon stins cu lapte și se lasă la fiert până se formează un sos. Se strecoară.
Pentru sos de vișine se pun la fiert vișinele cu 200 g zahăr, coaja de la o lămâie și coaja de la o portocală. Se lasă la fiert până rezultă o dulceață.
Se montează totul într-un mini tuci și se decorează cu fructe și microplante.
Tagliatelle nero di seppia cu sos de creveți... Pate de ficat, pate de ciuperci și salată de arpacaș. Trei rețete, trei gusturi diferite....