Căutare Live

Lapte de pasăre

Se spala ficare ou in parte si se dezinfecteaza

Ingrediente

  • OUA: 10 BUC.
  • LAPTE: 1L
  • O LINGURITA DE OTET
  • SMANTANA LICHIDA: 200ML.
  • ZAHAR: 500GR. din care 100GR ZAGAR PUDRA
  • BATOANE DE VANILIE: 2 BUC.
  • CIOCOLATA: 1 BUC(40GR.) (AMARUIE/NEAGRA)
  • FULGI DE COCOS: 40 GR
  • MIERE ZA HARISITA 100 GR
  • FISTIC DECOJIT 70 GR
  • MIGDALE FULGI 40GR
  • MENTA DOAR VARFURILE MIN. 4 BUC
  • SARE UN VARF DE CUTIT: 4 VARFURI

Mod de preparare

Se spala ficare ou in parte si se dezinfecteaza

-se separa albusul de galbenus
- albusul se bate cu un varf de sare, otetul si o lingurita de zahar pana incepe sa se faca spuma. mai adaugam putin zahar si batem in continuare. la final trebuie sa avem o spuma destul de „solida”
- spuma se toarna in vasul ceramic si se introduce la cuptorul preincalzit la 110C. vasul in care se afla bezeaua se pune in interiorul altui vas in care punem apa. il scoatem din cuptor cand observam ca a crescut si incepe sa prinda o crusta deasupra. aproximativ 20 min.
- le scoatem din cuptor si le lasam a e raceasca dupa care le introducem la frigider


- se pune la fiert in bain marie laptele in care e adauga si batoanele de vanilie(semintele)
- galbenusurile de oua se amesteca cu zahar pana se topeste acesta
- se toarna usor peste laptele amestecul de galbenus. se mesteca continuu sa nu se inchege galbenusul
- se fierb aproximativ 10 min. spre final se adauga si zmantana lichida. se mai fierbe inca 2-3 min pana se ingroasa.
- se lasa la racit 15 min dupa care se introduce la frigider


- reprezinta etapa de montare
- pe farfurie se traseaza o forma inchisa din miera zaharisita peste care se adauga fisticul maruntit. in interioarul acestei forme turnam lichidul din


- bezeaua se taie pe cat se poate in forme egale (identice)
- pe farfurie trebuie sa existe 4 mini bezele fiecare imbracate in: ciocolata rasa, fulgi de migdale, fulgi de cocos si fistic maruntit
- se topeste zaharul si se „toarna” cu varful linguritei peste formele din inox(daca sunt)- in acest caz, zaharul topit va avea forma unui mini coulet; daca nu sunt acele forme, zaharul topit o sa capete forma de ghem ca cel pe care l-am prezentat. forma rezultata se pune peste bezeaua care este imbracata cu fulgi de migdale. peste bezeaua imbracata cu ciocolata se va pune deasupra farful de menta.

POFTA BUNA!

Mucenici moldovenești, cea mai simplă și rapidă rețetă! Secretul gospodinelor a fost aflat... Cuib de ciocolată...
Ultimele știri