Antena Căutare

Mămăligă în straturi cu brânză și afumătură de porc, ca la Săpânța

Rar persoane care să nu adore acest preparat tradițional- mămăliga, însă rețeta de mămăligă în straturi cu brânză și afumătură de porc, ca la Săpânța este de nerefuzat, la ce ingrediente conține.

Mămăligă în straturi cu brânză și afumătură de porc | Chefi la cuțite

Dumitru Pop Tincu, un sculptor artizanal și pictor a venit la Chefi la cuțite în sezonul 8 să-i cucerească pe cei trei chefi cu o rețetă de mămăligă în straturi cu brânză și afumătură de porc, ca la Săpânța.

Preparată cu ingrediente naturale din gospodăria sa, nu poate fi decât foarte gustoasă,chiar dacă nu a primit cele trei cuțite de la chefi.

Iată ce ingrediente s-au folosit pentru rețeta de mămăligă în straturi cu brânză și afumătură de porc, ca la Săpânța:


Articolul continuă după reclamă
  • Pentru mămăligă:

  • 1 kg mălai
  • apă
  • sare
  • 100 gr unt
  • Pentru umplutură:

  • cârnați de casă afumați
  • slănină afumată
  • brânză de oi

Cum se prepară rețeta de mămăligă în straturi cu brânză și afumătură de porc, ca la Săpânța?

Preparare mămăligă.

Se pune 3 litri de apă la fiert într-un ceaun că este mai bun și mai recomandat. Se adaugă o lingură de sare când apa începe să fiarbă și o mână de mălai și se amestecă intens până sarea se dizolvă și mălaiul se hidratează.

Se adaugă, treptat, restul de mălai, amestecând intens pentru a se desface bine în apa fierbinte și a nu se forma cocoloase.

Mămăliga se fierbe până se îngroașă bine, iar înainte de a stinge focul se adaugă untul și se amestecă până se topește și se încorporează în mămăligă.

Citește și: Rețetă dacică de urdă sărată și prăjită cu cârnăciori și jumări, servită cu mămăliguță

Pregătire ingrediente pentru umplutură.

Se taie slănina în bucăți mici și se prăjește până devine ușor crocantă ca niște jumărele.

Se taie cârnații rondele și se prăjesc până sunt bine rumeniți

Se pun în boluri termorezistente straturi de mămăligă, iar printre ele câte un strat de brânză și unul de cârnați cu slănină.

Se mai dau bolurile cu mămăligă în straturi cu brânză și afumătură de porc, ca la Săpânța, la cuptor pentru 8-10 minute, atât cât să se degaje aromele ingredientelor din interiorul mămăligii.

Spor și poftă bună!

Clătite umplute cu piure de cartofi și crenvurști de vițel... Rețetă tradițională de saramură de crap cu mămăliguță...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x