Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Rețetă de negresă cu gem de vișine și ciocolată. Dacă o prepari odată, va fi cea mai lăudată și se va cere repetată.

Dacă v-ați plictisit de clasicele rețete de negresă, această variantă vă vine în ajutor și sigur va fi pe placul tuturor.

Ingrediente pentru rețeta de negresă cu gem de vișine și ciocolată

  • 4 ouă
  • 150 g unt
  • 100 g ciocolată
  • 150 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • 200 g gem de vișine
  • 250-300 g făină
  • 2 linguri cacao
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • un vârf cuțit bicarbonat
  • 1 linguriță zeamă de lămâie sau oțet

Mod de preparare pentru rețeta de negresă cu gem de vișine și ciocolată

Dacă v-ați plictisit de clasicele rețete de negresă, această variantă vă vine în ajutor și sigur va fi pe placul tuturor.

Puneți într-un vas, pe foc, laptele cu un praf de sare, zahărul, untul și cacaua, toate amestecate bine.

Lăsați-le pe foc, amestecând continuu, până se diluează și se omogenizează bine.

Încălziți și gemul la bain marie.

Din compoziția cu cacao și unt, dați deoparte 1/4, pentru glazură, iar în restul compoziției adăugați gemul lichefiat.

Lăsați compoziția să se răcească apoi adăugați, pe rând, ouăle, bicarbonatul stins în zeama de lămâie sau oțet și făina amestecată cu praful de copt.

Tapetați tava cu hârtie de copt, întindeți compoziția în ea și coaceți-o pentru 35-40 de minute la 180 de grade.

Lasați-o apoi să se răcească.

În compoziția oprită, adăugați bucăți din ciocolată și încălziți-o până se topește ciocolata și se omogenizează.

Turnați-o fierbinte peste prăjitura răcită.

Lasați-o să se întărească și porționați-o.

Să vă fie de folos!

Video