Nu există Paște fără cozonac și ouă roșii, iar la mare căutare sunt rețetele clasice, ”ca la mama acasă”. Încearcă și tu și nu vei regreta!
Ingrediente pentru rețeta de cozonac:
1 kg de făină, 2 ouă, 100 g de unt, coaja de la o lămâie, 200g de zahăr, o esenţă de vanilie, un vârf de cuţit de scorţişoară, o lingură de sare, 500ml de lapte, 40g de drojdie proaspătă, nucă, cacao, rahat, stafide, în funcţie de preferinţe. Din această cantitate de ingrediente ies trei cozonaci.
Mod de preparare:
Se bat ouăle întregi, în care se adaugă sarea şi zahărul până compoziţia devine ca o cremă. Se amestecă treptat laptele cald cu crema obţinută. Se pun restul ingredientelor, apoi se frământă bine şi se lasă la dospit. Drojdia se freacă de la început cu puţin zahăr, lapte călduţ şi puţină făină. Este important ca făina să fie cernută înainte.
Cuptorul trebuie preîncălzit, iar tavile de cozonac se ung cu ulei sau cu unt în funţie de preferinţe.
Aluatul se întinde pe masa unsă cu puţin ulei. Se cântăreşte şi se împarte în trei părţi egale. După ce au fost puşi în tavă, cozonacii se mai lasă la crescut încă aproximativ 15 minute, apoi se ung cu ou bătut.
Umplutura se poate face în funcţie de preferinţă:
Nuca rasă se amestecă cu 1-2 linguri de cacao şi albuşuri bătute spumă, cu zăhar. De asemenea se împart în trei părţi egale. Un alt mod de umplutură se poate pune pur şi simplu peste foaia întinsă 2-3 linguri de zahăr peste cacao şi un pumn de stafide.
Cozonacii se dau la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la o temperatură de 180-200 de grade şi se verifică periodic, pentru a se coace bine.
Cea mai bună rețetă de pască cu ciocolată, FĂRĂ brânză! E timpul să te răsfeți așa cum meriți!... Pasca raw vegană! Uită de brânză, aluaturi care îngrașă și zahăr! O rețetă simplă, energie cât încape și ceva nou!...