Ai poftă de ceva dulce, dar nu ai inspiraţie în această perioadă? Încearcă o reţetă foarte simplă, de post, cu un gust delicios!
INGREDIENTE:
250 ml de apa minerala
o cana de faina
o cana cu fulgi de cocos
o cana de zahar
un praf de sare
o lingura de cacao
o jumatate de cana de ulei
un pliculet de praf de copt
doua pliculete de zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
Pentru glazura:
6 linguri de zahar pudra
4 linguri de cacao
4 linguri de ulei
4 linguri de apa
esenta de rom
MOD DE PREPARARE:
Coaja de lamaie, fulgii de cocos, sarea, zaharul normal si cel vanilat se pun intr-un vas si se amesteca foarte bine. Cand devine o compozitie omogena, se adauga apa minerala si se amesteca din nou, pana se topeste zaharul. Se adauga treptat faina, apoi si praful de copt si se amesteca bine cu un tel. La final, se toarna in compozitie si o jumatate de cana de ulei. Se formeaza un aluat moale.
Compozitia trebuia impartita in doua. Jumatate din aluat se amesteca cu o lingura de cacao, iar cealalta jumatate ramane alba. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu putina faina. Se toarna in tava compozitia cu cacao, apoi cea alba. Prajitura se baga la cuptor si se tine la 180 de grade aproximativ 35 de minute.
Pentru glazura: Se amesteca zaharul si cacao, apoi se pun apa si uleiul si compozitia se pune pe foc. La final, se adauga si esenta de rom. In glazura trebuie amestecat mereu, ca sa nu se lipseasca. Cand este gata, se toarna peste prajitura. Pofta buna!
Cum să prepari cele mai bune bomboane din lume, în doar zece minute! Ai nevoie de cinci ingrediente, iar rezultatul e de... Prăjitura "Duo Creme", gata în 15 minute, fără coacere! O reţetă foarte simplă, cu puţine ingrediente...