Ingrediente
- 500 ml smântână dulce
- 500 g iaurt cremos
- 125 ml lapte
- 100 g zahăr
- 2-3 plicuri zahăr vanilat
- 20 g gelatină
- 2-3 rodii
- frunze de mentă
Mod de preparare
Desert rapid, servit la cupă, se pretează a fi preparat, mai ales când se anunță musafiri în cel mai scurt timp.
Se amestecă smântâna cu zahărul și se încălzește ușor pe baie de aburi, până la diluarea completă a zahărului.
Se ia de pe foc și se adaugă zahărul vanilat.
Gelatina se hidratează în laptele rece, apoi se diluează pe baie de aburi și se amestecă imediat cu smântâna încălzită.
Semințele de la o rodie se trec prin storcatorul de fructe, iar sucul rezultat se adaugă peste iaurt și se amestecă.
Se amestecă apoi iaurtul cu smântâna, adăugând câte puțină smântână peste iaurt și se omogenizează bine, apoi se toarnă compoziția rezultată în cupe.
Se dau cupele la rece 30 de minute, apoi se decorează cu semințe de rodie și frunze de mentă.
Gustos și tare de efect!
Somon cu legume la cuptor... Trandafiri de mere, desertul pe care toată lumea îl va cere! Se fac imediat, cu doar trei ingrediente!...