Splendoare și culoare în farfurie, așa ar putea fi descrisăaceastă rețetă de piept de rață cu piure de țelină și sos de gutui cu merișoare.
Ingrediente
- 800 g piept de rață
- 2 buc medii de țelină
- 1 gutuie
- 200 ml curacao
- 50 g merișoare
- sare
- piper măcinat
- flori comestibile
- 100 g miere
- 100 ml coniac
- 100 ml sos de soia
- 100 g unt gras
- 2 l apă
Mod de preparare
Se curăță țelină, se toacă în cuburi și se pune la fiert.
Se spală bine gutuia, se taie în bucăți mici și se pune la fiert.
Pieptul de rață se crestează pe partea cu pielea, se condimentează cu sare și piper și se așază în tigaia rece, apoi se rumenește la foc mic până pielea devine crocantă.
Se întoarce și pe partea cu carnea și se prepară pentru 2-3 minute.
Se așază pieptul de rață pe o tavă bine încină și se dă la cuptorul preîncălzit, pentru 10 minute la temperatura de 180 de grade.
În grăsimea rezultată de la pieptul de rață, adăugăm gutuia fiartă și puțin din zeama în care a fiert, apoi adăugăm coniacul și se lasă pe fo până alcoolul se evaporă.
Adăugăm sosul de soia si mierea, apoi merișoarele.
După ce s-a fiert țelina, se trece prin blender și se mixează cu unt și curacao, rezultand un piure fin și colorat.
Se așază toate preparatele pe farfurii și se servesc.
Piept de curcan umplut cu brânză de capră, servit cu piure de păstârnac și sos din fructe de pădure... Sărmăluțe în foi de varză și în foi de viță de vie...