Pentru o masă copioasă și foarte gustoasă, este ideală combinația de preparate din rețeta Piept de rață cu sos asiatic, piure de cartofi și baby carrots.
Ingrediente pentru rețeta Piept de rață cu sos asiatic, piure de cartofi și baby carrots
- 3 buc piept de rață
- 6 -8 cartofi albi
- 250 ml sos de soia
- 50 g ghimbir
- 1 căpățână de usturoi
- 5 baby carrots
- 100 ml vin alb, demisec
- 50 ml coniac
- 4 portocale
- 400 gr unt
- 400 ml lapte
- 200 ml ulei de măsline
- 1 l ulei floarea soarelui, pentru friteuză
- 250 gr miere de albine
- 3 crenguțe cimbru proaspăt
- 3 foi de dafin
- 20 gr piper negru
- sare
- Pentru decor: germeni verzi, frunze de măcris roșu
Mod de preparare pentru rețeta Piept de rață cu sos asiatic, piure de cartofi și baby carrots
Pieptul de rață se spală, se crestează, se condimentează și se așază în tigaia rece, mai întâi pe partea cu piele, pentru 4 minute, apoi pe cealaltă parte pentru 3 minute, după care se prepare la cuptor pentru alte 10 minute, într-o tavă cu hârtie de copt.
Pregătim sosul în tigaia în care am rumenit pieptul de rață.
Peste sosul lăsat de la carne, se adaugă, pe rând, sosul de soia, ghimbir, usturoi, suc de portocale, vin alb și felii de portocală. La final, după ce se ridică de pe foc, se adaugă mierea.
Pentru piureul de cartofi, se fierb cartofii, se pasează și se adaugă untul, laptele si sare după gust. Se trece piureul prin sită pentru a devein fin.
Morcovii se spală, se taie în jumătăți pe lungime, se pun într-o tigaie cu ulei de măsline, condimente, piper, cimbru, foi de dafin, se adugă puțin unt și, pe parcurs, câte puțină apă până când încep să se pătrundă.
Pentru chipsurile de cartof se curăță cartoful, se spală, se feliază pe mandolin și se pun feliile la prăjit în friteuză.
Se servesc toate aceste preparate împreună.
Rețetă de prăjitură cu mălai sau Mălai dulce...