Pentru iubitorii preparatelor cu pește și mai alest pentru perioadele de post cu dezlegare la pește, o rețetă interesantă și delicioasă: Plachie de crap.
Foarte simplă și gustoasă este și rețeta de Păstrăv cu legume, dar și această rețetă de Somon pe pat de legume aromate, este delicioasă!
Ingrediente pentru Plachie de crap
- 2 cepe
- 3,5 kg crap
- 3-4 ardei grași
- 1-2 ardei capia
- 2 ardei iuți
- 1 kg roșii
- 1 căpățână usturoi
- ulei de măsline
- sare
- piper
- mărar
- pătrunjel
- 1 lămâie
Mod de preparare Plachie de crap
Peștele, după ce a fost curățat, se unge cu ulei de măsline și se condimentează cu sare, piper și lămâie.
Se așază în tavă, peste un grătar suspendat, pentru a se coace uniform.
Se da tavă la cuptor, la foc intens pentru 30 de minute.
Între timp, pe foc, preparăm sosul din legumele curățate și tăiate julien, pe care le călim în puțin ulei de măsline, dar nu de tot, doar să se pătrundă puțin.
Roșiile tocate, le adăugăm peste legume și le lăsăm să scadă puțin, adăugăm și câțiva căței de usturoi tocați mărunt, dar și ardeiul iute, potrivim și cu puțină sare și turnăm acest sos pe lângă peștele din tavă, când acesta este preparat aproape trei sferturi.
Mai lăsăm tava la cuptor câteva minute, pentru ca gusturile să se întrepătrundă bine și sosul să scadă puțin, apoi, la final adăugăm verdeață tocată mărunt, precum și câțiva căței de usturoi, pentru intensificarea gustului.
Servim această plachie de crap cu mămăliguță caldă.
Salată de icre cu somon afumat servită în coșulețe din aluat fraged... Cum prepari o splendoare de chec cu afine și mac, aromat cu lămâie!...