Chefi la cutite

TOATE SEZOANELE, INTEGRALE

Să profităm de sezonul dovleceilor și să preparăm niște delicioase chiftele din dovlecei cu brânză!

 
+2 click pentru
galerie

Sunt delicioase și ușoare aceste chiftele din dovlecei cu brânză și merg de minune la mic dejun, servite alături de un iaurt bun!

Delicioasă este și această Tartă simplă de vară cu brânză și dovlecel, dar nici aceste Clătite cu dovlecel nu-s mai prejos!


Ingrediente pentru Chiftele din dovlecei cu brânză

  • 1 dovlecel mai mărișor
  • 200 g brânză de burduf
  • 1 ceapă roșie
  • 5 căței de usturoi
  • 1 legătură mărar
  • cimbru
  • piper
  • boia de ardei
  • 150 g pesmet
  • 2 ouă

Mod de preparare Chiftele din dovlecei cu brânză

Decojim dovlecelul, apoi îl dăm pe răzătoarea mare, sau îl trecem prin robot, dar urmărim să nu-l mărunțim prea rău.
Îl scurgem apoi de surplusul de zeamă și îl amestecăm cu ceapa tocată mărunt, mărarul tocat cât de fin, brânza sfărâmată și usturoiul trecut prin presă.
Adăugăm cele două ouă, condimente, după gust și potrivim textura cu pesmet, atât cât să se lege compoziția, nu exagerăm.
Ne umezim mâinile, formăm chiftelele și le tăvălim bine prin pesmet, apoi le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coacem chiftelele la 180 de grade, pentru 35-40 de minute, sau până se rumenesc frumos la exterior.
Le servim ca atare, sau cu un pahar de iaurt, un sos de usturoi, sau chiar ketchup.
Sursa: rețetemerișor.ro

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Chefi la cutite, nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta.
Site-ul emisiunii este http://a1.ro/chefi-la-cutite/ şi este updatat zilnic cu ştiri.
Facebook avem pagina https://www.facebook.com/ChefiLaCutite,
YouTube canalul nostru este https://www.youtube.com/user/Antena1AntenaTVGroup/videos.  

Urmăreşte ediţiile integrale oricând, pe AntenaPlay. Dacă nu eşti în faţa televizorului, poţi urmări Chefi la cutite LIVE pe AntenaPlay: https://goo.gl/CD2oq2. Intră şi tu!

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe