Sunt delicioase și ușoare aceste chiftele din dovlecei cu brânză și merg de minune la mic dejun, servite alături de un iaurt bun!
Delicioasă este și această Tartă simplă de vară cu brânză și dovlecel, dar nici aceste Clătite cu dovlecel nu-s mai prejos!
Ingrediente pentru Chiftele din dovlecei cu brânză
- 1 dovlecel mai mărișor
- 200 g brânză de burduf
- 1 ceapă roșie
- 5 căței de usturoi
- 1 legătură mărar
- cimbru
- piper
- boia de ardei
- 150 g pesmet
- 2 ouă
Mod de preparare Chiftele din dovlecei cu brânză
Decojim dovlecelul, apoi îl dăm pe răzătoarea mare, sau îl trecem prin robot, dar urmărim să nu-l mărunțim prea rău.
Îl scurgem apoi de surplusul de zeamă și îl amestecăm cu ceapa tocată mărunt, mărarul tocat cât de fin, brânza sfărâmată și usturoiul trecut prin presă.
Adăugăm cele două ouă, condimente, după gust și potrivim textura cu pesmet, atât cât să se lege compoziția, nu exagerăm.
Ne umezim mâinile, formăm chiftelele și le tăvălim bine prin pesmet, apoi le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coacem chiftelele la 180 de grade, pentru 35-40 de minute, sau până se rumenesc frumos la exterior.
Le servim ca atare, sau cu un pahar de iaurt, un sos de usturoi, sau chiar ketchup.
Sursa: rețetemerișor.ro