Rețeta Lapte de pasăre cu dantelă de zahăr caramelizat

Pentru nostalgici și nu numai, o delicioasă rețetă cu iz de copilărie, într-o interpretate deosebită: Rețeta Lapte de pasăre cu dantelă de zahăr caramelizat.

Rețeta Lapte de pasăre cu dantelă de zahăr caramelizat

Pentru nostalgici și nu numai, o delicioasă rețetă cu iz de copilărie, într-o interpretate deosebită: Rețeta Lapte de pasăre cu dantelă de zahăr caramelizat.

Ingrediente pentru Rețeta Lapte de pasăre cu dantelă de zahăr caramelizat:


  • 1 l frișcă neîndulcită
  • 1 l lapte
  • 6 ouă
  • 450 g zahăr
  • 1 păstaie de vanilie
  • esență de vanilie bourbon
  • fructe proaspete: căpșune, fructe de pădure, zmeură

Mod de preparare pentru Rețeta Lapte de pasăre cu dantelă de zahăr caramelizat

CREMA:

500 ml de frișcă lichidă neîndulcită se pun la foc mic împreună cu miezul păstăii de vanilie. Între timp se separă gălbenușurile de albușuri.

Când frișca neîndulcită începe să se încălzească și să formeze mici bule pe marginile vasului cele 6 gălbenușuri se mixează împreună cu 6 linguri de zahăr și se toarnă în vas, amestecând constant, fără să se lase să fiarbă. Când ajunge la textura dorită, se ia vsul de pe foc și se lasă la răcit.

Vedeți AICI, mai multe rețete de Lapte de pasăre!

BEZELELE:

Într-un vas, la foc mic, se pune laptele cu puțină esență de vanilie.

Citește și
zarug-lorelei-cuza-emi-asia-mai-tarziu
Asia mai târziu, episodul 20. Ce au spus Lorelei și Zarug despre eliminarea din Asia Express. Cum a fost ultima etapă pentru ei
Asia mai târziu, episodul 20. Ce au spus Lorelei și Zarug despre eliminarea din Asia Express. Cum a fost ultima etapă pentru ei
irina-fodor-patrizia-paglieri-francesco-eliza-natanticu
„Mi s-a părut penibil!”. Ce gest greu de imaginat a făcut una dintre echipele de la Asia Express. Camerele au surprins totul
„Mi s-a părut penibil!”. Ce gest greu de imaginat a făcut una dintre echipele de la Asia Express. Camerele au surprins totul
Mădălin Ghioc este finalistul cu numărul cinci al celui de-al 11-lea sezon iUmor
Mădălin Ghioc este finalistul cu numărul cinci al celui de-al 11-lea sezon iUmor
Mădălin Ghioc este finalistul cu numărul cinci al celui de-al 11-lea sezon iUmor
Mai multe articole

Albușurile se bat spumă, adăugându-se treptat câteva linguri de zahăr și mixându-se compoziția până atinge consistența dorită.

Compoziția se transferă într-un poș de decorare, cu ajutorul căruia, pe o hârtie de copt se formează găluște sub formă de bezea/floare. Se transferă bezelele în laptele aflat pe foc (nu trebuie lăsat laptele să fiarbă). Se întorc după un minut pe cealaltă parte, iar după un alt minut se scot și se pun la scurs pe un grilaj.

DECORARE:

Într-o tigaie se pun 300 g de zahăr la topit, până se transformă în lichid de culoarea și consistența caramelului. Se așează cele patru castroane cu fața în jos în tava acoperită cu hârtie de copt, se ung cu ulei și se picură zaharul topit peste ele folosind mișcări laterale, până se formează o crustă dantelată deasupra lor.

PLATING:

Într-o farfurie albă, mare, se așază o cupă de sticlă în care se pune un polonic de cremă de vanilie. Peste aceasta se așează o bezea, iar peste bezea se așează dantela de zahăr caramelizat, ca o cupolă. În jurul cupolei se pot pune bucăți de fructe proaspete.

Ultimele știri