Una dintre cele mai delicioase preparate, o variantă pentru a înlocui sarmalele tradiționale, o reprezintă ardeii umpluți. Delicioși, ușor de făcut și numai buni de servit la prânz.
INGREDIENTE:
- carne tocată
- ardei
- orez
- ceapă
- bulion
- lămâie
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
Pregătește carnea, orezul cu puțină ceapă prăjită, adaugă piper, sarea necesară, trei linguri untdelemn și o lingură de bulion de pătlăgele.
Ardeilor li se taie capacul și se curăță de semințe. După ce îi umpli, pune-le capacul la loc, toarnă bulionul, untdelemnul, zeama de la o lămâie.
Pune-i la fiert și adaugă apă periodic până în momentul în care sunt gata.
Rețeta de ''Frigărui'' a fost publicată în seria ''Buna Menajeră — Carte de bucate, practică'' (1907) scrisă de Ecaterina Colonel Steriad.