- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Rețeta Sarailie, sau o altfel de baclava, delicioasă și de nerefuzat.
Ingrediente pentru rețeta Sarailie
- 200 g unt
- 1 pachet foi de placintă, decongelate
- Pentru sirop:
- 500 ml apă
- 200 g zahăr
- 200 g miere
- 1 pachet zahar
- 250 ml apă de trandafir
- 2 lămâi
- 100 g fistic
- 1 baton de vanilie
Mod de preparare pentru pentru rețeta Sarailie
Se grupează foile de plăcintă în două grupuri de câte 6 foi, apoi se taie grupurile în patru.
Se ung între ele cu unt și se presară miezul de nucă, apoi se rulează ușor încrețite și se așază rulourile în tava unsă cu ulei sau unt. Se dau la cuptor la foc mediu pentru 30-25 de minute.
Se prepară siropul pentru sarailie sau baclava altfel.
Citește și: Baclava. Rețeta celui mai îndrăgit desert din bucătăria turcească
Sr pune apa cu zahărul, vanilia și coaja de lămâine la fiert și se lasă până se topește zahărul, apoi se stinge focul și se adaugă miere. Se amestecă până se diluează., apoi se lasă la răcit.
Se toarnă siropul rece peste rulourile de sarailie fierbinți și se lasă așa până se răcesc, dându-le și la frigider.