Chefi la cuțite

SEZONUL 7 | LUNI, MARŢI | ora 20.00

Rețeta Sarailie. O altfel de baclava

 

Rețeta Sarailie, sau o altfel de baclava, delicioasă și de nerefuzat.

Ingrediente pentru rețeta  Sarailie


  • 200 g  unt
  • 1 pachet foi de placintă, decongelate
  • Pentru sirop:
  • 500 ml apă
  • 200 g zahăr
  • 200 g miere
  • 1 pachet zahar
  • 250 ml apă de trandafir
  • 2 lămâi
  • 100 g fistic
  • 1 baton de vanilie

Mod de preparare pentru pentru rețeta  Sarailie

Se grupează foile de plăcintă în două grupuri de câte 6 foi, apoi se taie grupurile în patru.

Se ung între ele cu unt și se presară miezul de nucă, apoi se rulează ușor încrețite și se așază rulourile în tava unsă cu ulei sau unt. Se dau la cuptor la foc mediu pentru 30-25 de minute.

Se prepară siropul pentru sarailie sau baclava altfel.

Sr pune apa cu zahărul, vanilia și coaja de lămâine la fiert și se lasă până se topește zahărul, apoi se stinge focul și se adaugă miere. Se amestecă până se diluează., apoi se lasă la răcit.

Se toarnă siropul rece peste rulourile de sarailie fierbinți și se lasă așa până se răcesc, dându-le și la frigider.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite - sezon special se văd exclusiv pe AntenaPlay ⏩ https://s.a1.ro/Luarcdv. Disponibil pe SmartTV, smartphone, tabletă sau computer. Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube 

 



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI