Din categoria acestor rețete de paste, avem o Rețetă simplă și delicioasă de paste cu sos de sfeclă roșie și mozzarella, dar și sățioasă și aspectuoasă. Sfecla roșie va da un gust și uun aspect plăcut pastelor, indiferent de tipul acestora.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de paste cu sos de sfeclă roșie și mozzarella:
- 500 g paste fettuccine
- 2-3 buc. sfeclă roșie
- 400 g brânză tartinabilă
- 500 ml smântână de gătit
- sare și piper
- 15-20 ml oțet balsamic
- 15-20 ml ulei de măsline
- 500 g mozzarella
- 2-3 andive
Rețeta de paste cu sos de sfeclă roșie și mozzarella - Mod de preparare
Mai întâi se pregătește sfecla roșie, care se curăță, se spală, se taie în cuburi mari și se fierbe în apă cu puțină sare. Când sfecla roșie este bine fiartă, se scoate din apă, iar în locul ei se adaugă pastele și se fierb 7-8 minute, să rămână ușor aldente. Pastele fierte în supa de sfeclă, se vor colora foarte frumos și vor căpăta un gust dulceag.
Mai vedeți și:
Pentru sos, se pasează cu un blender: cubulețe de sfeclă, brânza tartinabilă, smântâna, puțin oțet balsamic, puțin ulei de măsline, apoi se potrivește gustul sosului obținut, cu sare și piper.
Pastele se vor trece fierbinți prin acest sos și se vor servi cu frunze de andive, mozzarella și, opțional, cu ouă fierte.
Aceste paste cu sos de sfeclă roșie și mozzarella vor avea, cu siguranță, mare succes asupra celor care le vor savura, atât datorită gustului, cât si datorită aspectului frumos colorat.
Să vă fie de folos!
Cum preparăm celebrele Chifle Laugenbrot perfecte pentru mic dejun, pachete sau hamburgeri... Rețetă simplă și ușoară de Cheesecake cu fructe de pădure și jeleu. Un desert absolut delicios și aspectuos!...