- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Culoare și savoare într-un preparat delicios ce te îmbie să-l savurezi imediat: Torteloni din sfeclă roșie cu creveți și somon.
Rețeta Torteloni din sfeclă roșie cu creveți și somon - Ingrediente:
- 500 g sfeclă
- 500 g făină semola
- 4 ouă
- 200 g somon file, fără oase și piele
- 300 g creveți cruzi refrigerați
- 200 g Cream Cheese (Cremette sau Philadelphia)
- 100 g unt
- 300 g frișcă pentru gătit
- 200 g anginare în ulei, sau marinate
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 300 g parmezan
- 2 lămâi
- 50 g spanac baby
- 100 g cașcaval (MontSalvat)
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 cățel de usturoi
- 10 g agar-agar
- 50 ml wiskey
- 20 ml ulei de măsline
- Flori comestibile
- Sare
Rețeta Torteloni din sfeclă roșie cu creveți și somon - Preparare
Din sfecla roșie se stoarce sucul, jumătate se amestecă cu wiskey altă jumate se adaugă în aluatul pentru paste pregătit din făină semola cu ouă și sare. Se frământă bine.
Între timp se pregătește umplutura pentru torteloni. Se taie cuburi somonul și creveții, de adaugă suc de lămâie, pătrunjel și cream cheese, se condimentează și se modelează torteloni umpluți cu această compoziție, apoi se pun la rece.
Anghinarele se bat în blender cu frișcă. Se pune tigaia pe foc, se aromatizeaza uleiul cu usturoi, apoi se îndepărtează ustuoriul și se adaugă sosul din frișcă și anghinare, se condimentează și se lasă până se îngroașă, apoi se adaugă cașcavalul.
Tortelonii din sfeclă roșie se fierb în apă clocotită. Sucul de sfeclă cu wiskey se pune la foc, se adaugă agar-agar apoi se răcește în ulei formând caviar de wiskey cu sfeclă. În farfurie se pune sosul, peste care se pun torteloni și se decorează cu caviar de wiskey, cips de parmezan, flori comestibile și spanac
Penne cu piept de pui în sos alb cu parmezan... Piept de pui cu sos de vișine și cartofi acordeon...