Suntem în Postul Mare și cele două luni de limitare la produsele vegetale ne dau bătăi de cap. Cine nu se gândește la burgerii suculenți, grătarul gustos și preparatele delicioase din carne. Există și alternative la fel de savuroase pe care să le consumăm în post. Burgerul vegetal este una dintre ele.
Suntem în Postul Mare și cele două luni de limitare la produsele vegetale ne dau bătăi de cap. Cine nu se gândește la burgerii suculenți, grătarul gustos și preparatele delicioase din carne. Există și alternative la fel de savuroase pe care să le consumăm în post. Burgerul vegetal este una dintre ele.
Un burger vegetarian perfect este alcătuit din următoarele grupuri de ingrediente:
1. ingredientul de bază (pentru textură cărnoasă – linte, năut, fasole, ciuperci, texturat de soia etc.; pentru textură granulata – quinoa, amaranth, mei, orez brun etc.; pentru textură ușoară/cremoasă – dovlecei, rădăcinoase, vinete etc.)
2. legume (Legumele adaugă prospețime burgerului. Poți folosi dovlecel râs, vinete păsate, ardei, rădăcinoase etc.)
3. verdețuri și ceapă sau usturoi (Aproape în fiecare rețetă de chifteluțe vegetariene adaug verdețuri precum pătrunjel sau mărar. Mai poți adaugă frunze de coriandru, leurdă, ceapă verde și altele. De asemenea, ceapă sau usturoiul sunt ingrediente obligatorii. Atunci când adaug ceapă nu adaug usturoi, și invers. Unul dintre cele două ingrediente trebuie să fie neapărat prezent în rețetă.)
4. condimente (sare de mare, piper măcinat, coriandru măcinat, cimbru, oregano, rozmarin, semințe de susan etc.)
Echivalentul vegan al oului este dată de cartofi. Un cartof fiert și pasat leagă compoziția de burger vegetal.
Cum se pregătește burgerul vegetal:
Foto: pixabay
Sursa: gourmandelle.com
Avantajele alimentelor congelate. Produsele refrigerate nu sunt chiar atât de rele... De ce să consumi pizza la micul dejun. Recomandarea făcută de un nutriționist...