- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Hribii, considerați delicatese dintre tipurile de ciuperci se combină foarte bine cu orezul. Dacă vreți să vă convingeți, încercați o rețetă simplă de „Risotto cu hribi și parmezan”!
Ingrediente pentru Risotto cu hribi și parmezan
- 250 g orez risotto
- 350 g hribi
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 30 ml ulei de măsline
- 50 g unt
- 50 g parmezan ras
- 750 ml supă (de legume sau pui)
- sare
- piper
- pătrunjel verde
Mod de preparare Risotto cu hribi și parmezan
Se încinge uleiul și se adaugă ceapa tocată și usturoiul rondele. Când ceapa își schimbă culoarea, se adaugă ciupercile curățate și feliate. Se amestecă bine să se pătrundă uniform, apoi se asezonează cu sare și piper.
Într-un vas încăpător se pune jumătate din cantitatea de unt și se călește ceapa rămasă, tocată fin
Se adaugă orezul risotto și se amestecă bine, pentru 1 minut, apoi se adaugă supa fierbinte și se lasă orezul la fiert până este bine hidratat.
Spre final de fierbere se adaugă hribii și se amestecă ușor pentru a se întrepătrunde aromele.
Se presară la final parmezanul ras și pătrunjel verde, tocat.