Shaorma delicioasă cu carne și legume, o rețetă gata în doar câteva minute!

Vare se apropie cu pași repezi și parcă nimeni nu mai are chef să petreacă multe ore în bucătărie, așa că rețeta noastră de shaorma aromată cu carne și legume e fix ce îți trebuie pentru o masă copioasă!

Vare se apropie cu pași repezi și parcă nimeni nu mai are chef să petreacă multe ore în bucătărie, așa că rețeta noastră de shaorma aromată cu carne și legume e fix ce îți trebuie pentru o masă copioasă!

Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a pregăti acest preparat și cu siguranță totul se face extrem de simplu și rapid dacă folosești o tigaie wok.

Pentru a pregăti rețeta de shaorma cu carne și legume vei avea nevoie de următoarele ingrediente:


  • lipii libaneze
  • carne (piept de pui/vită/porc, după preferință)
  • ceapă
  • ardei roșu (sau alte legume, după plac)
  • condimente (sare, piper, curry)
  • sosuri, după gust (maioneză, ketchup etc)

Cum se face cea mai bună rețetă de shaorma cu carne și legume?

Extrem de simplu și rapid, mai ales dacă ai toate ingredientele la îndemână. Noi am ales să folosim o tigaie din gama Regis Stone, ca să pregătim toate alimentele simultan și să economisim timp și energie. Motivul? Baza din oțel inoxidabil permite distribuirea uniformă a căldurii, motiv pentru care legumele și carnea se gătesc rapid și eficient, fără să fie nevoie să amestecăm de multe ori.

Tăiem ceapa, carnea și ardeiul în fâșii cât mai subțiri. Se pune tigaia la încins și se gătește carnea. Când prinde puțină culoarea adăugăm ceapa și ardeiul și le amestecăm, apoi le lăsăm la făcut. Spre final adăugăm sare, piper și curry pudră (după gust).

Lipiile libaneze pe punem câteva secunde pe flacăra de la aragaz, cât să se înmoaie și să fie calde. Le ungem cu sosurile preferate (maioneză, usturoi, ketchup etc) și apoi adăugăm din amestecul pregătit în tigaia wok.

Rulăm cu grijă și folosim folie alimentară sau de aluminiu pentru a fixa ruloul obținut.

Mâncarea noastră e gata imediat și putem savura în liniște o super shaorma de carne cu legume aromate, perfectă pentru orice moment al zilei. Noi am avut un ajutor de nădejde în bucătărie: tigaia Regis Stone Wok, cu care concurenții de la emisiunea „Chefi la cuțite” reușesc să pregătească rețete spectaculoase.

Nu am folosit ulei și carnea și legumele nu s-au lipit deloc, lucru ce ne-a permis să pregătim o rețetă nu doar delicioasă, ci și sănătoasă! Mai mult decât atât, tigaia wok are un înveliș special antiaderent, ce împiedică lipirea alimentelor. Acestea rămân aspectuoase și își păstrează substanțele nutritive, motiv pentru care tigaia Regis Stone Wok este o investiție bună nu doar pentru bucătăria ta, ci mai ales pentru sănătatea ta și a celor din familie!

În plus, pe cât de repede am terminat de gătit, pe atât de repede am și curățat tigaia Regis Stone, folosind doar un jet puternic de apă și puțin detergent. Ce îți poți dori mai mult de atât în bucătărie?

Ultimele știri