Dacă ai poftă de o prăjitură specială, dar nu ai multe ingrediente prin casă, atunci poţi să prepari o negresă cu un gust senzaţional!
INGREDIENTE:
150 gr faina
30 g cacao pudra
o jumatate lingurita praf de copt
un praf de sare
120 g unt
250 g ciocolata neagra
200 g zahar
3 oua
o mana de migdale, nuci, alune (in functie de preferinta)
MOD DE PREPARARE
Pune cuptorul la incalzit la 180 de grade. Pregateste o tava (30 x 20 cm) cu hartie de copt pe care sa o ungi cu putin unt. Intr-un bol amesteca faina cu cacao si sarea. Pune un alt vas deasupra unei oale cu apa fiarta si pune ciocolata (bucatele) si untul la topit. Amesteca bine pana cand se topeste uniform. Dupa ce ai luat-o de pe foc, adauga zaharul si amesteca pana gand se topeste si el. Adauga oulele si amesteca pana cand se incorporeaza. La final adauga amestecul de faina si cacao si amesteca pana devine un aluat omogen.
Pune aluatul in tava si niveleaza cu o spatula. Baga tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aprox 20-25 de min. Se serveste simpla sau cu zahar pudra pe deasupra, ciocolata topita sau migdale. Pofta buna!
Risotto cu căpșuni... Paste cu file de anșoa, praz și andive...