Somon cu salsa de căpșuni și piure de mango, o rețetă inedită cu o combinație de gusturi total diferite.
Ingrediente
- 500 g căpșuni
- 200 g ceapă roșie
- 400 g castraveți fabio
- 150 g busuioc proaspăt
- 100 g miere
- 50 g sare
- 30 g piper
- 10 g peperoncino
- 3 buc mango
- 50 g unt
- 50 ml coniac
- 30 g ghimbir
- 100 ml apă
- 2 kg file de somon
- 50 ml ulei
- Microplante
- Flori comestibile
Mod de preparare
Pregătire salsa de căpşuni
Se curăță şi se spală căpşunile.
Se curăță ceapa roşie şi se spală.
Castraveții se spală.
Se taie toate ingredientele în cuburi mici, se amestecă într-un bol adăugând busuioc, miere, sare, piper .
Se acoperă şi se dau la figider timp de 10 minute, pentru a se întrepătrunde aromele.
Piure de mango
Se curăță fructul şi se taie în cubuleţe.
Se căleşte în unt şi se stinge cu coniac, apoi adăugăm apă, puţină sare, ghimbir şi lăsăm să fiarbă aproximativ 3 minute.
Se blendează şi se lasă la răcit.
Pregătirea peştelui
Se spală fileul de somon şi se curăță de solzi, se îndepărtează oasele, se porţionează, apoi se condimentează cu sare, piper şi peperoncino uscat.
Se încinge tigaia cu puțin ulei și se rumenesc bucățile de pește, mai întâi pe partea cu piele pentru aproximativ 1 minut, apoi și pe cealaltă parte, cu focul mai încet și acoperit, pentru 3 minute.
Se așază peştele pe farfurii, apoi salsa de căpşuni şi se ornează cu flori comestibile şi microplante.
Sărmăluțe în foi de varză și în foi de viță de vie... Somon cu sos de portocale și piure de țelină...