Șerban Miliarda, o concurentă de 35 de ani din Ploiești, o ghicitoare în cărțile de tarot, capabilă să citească în trecut, prezent și viitor, după cum declară ea, a venit la ”Chefi la cuțite” în sezonul 8 cu o rețetă gipsy, adică o rețetă cu multe ingrediente gustoase și colorate, precum fustele țigănești.
Iată ce ingrediente s-au folosit pentru rețeta de supă din fructe de mare cu multe legume:
- 500 gr creveti
- 500 gr scoici
- 1 caracatita mai mica
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ardei gras, verde
- 2-3 lămâi
- 2 morcovi
- 1/2 brocolli
- 1 legătură de usturoi verde
- sare și piper
- boia de ardei dulce
Mod de preparare pentru rețeta gipsy: Supă din fructe de mare cu multe legume.
Preparatele țigănești sunt bogate în ingrediente pline de savoare și culoare, ceea ce le deosebește de restul preparatelor.
Pentru rețeta de față se acurăță mai întâi legumele și se toacă în cuburi. Se pun la fiert într-o oală încăpătăare cu apă cât să le acopere bine.
Se curăță caracatița și se toacă în cuburi mici, la fel ca legumele. Se adaugă în supa de pe foc.
Se adaugă și scoicile și creveții și se lasă supa la fiert până când toate ingredientele sunt pătrunse și și-au lăsat din plin savoarea în supă, într-un amalgam de gusturi.
Se asezonează supa din fructe de mare cu multe legume cu sare, piper și boia dulce și se servește având grăjă ca fiecare porție să conțină din fiecare ingredient adăugat.
Nu uitați că îndrăgita emisiune culinară „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!
Carpaccio din pepene verde cu brânză de capră și perle de măsline cu pesto... Ceviche de biban de mare pe pat de avocado...