Robert Vasiliu, concurent în echipa lui Chef Scărlătescu, i-a impresionat pe cei trei jurați în ediția 28 din sezonul 8 al emisiunii culinare ”Chefi la cuțite”, cu o deosebită rețetă de tocăniță cu influențe turcești și mămăliguță cu brânză și sos de smântână.
Este o rețetă cu condimente turcești care au dat un gust deosebit preparatului și a primit aprecieri maxime de la cei trei chefi.
Ingrediente pentru de tocăniță cu influențe turcești și mămăliguță cu brânză și sos de smântână:
-
Pentru tocăniță:
- 800 gr carne de porc
- sare și piper
- condimente turcești
- ulei
- ceapă
- ardei gras, roșu
- ardei iute
- roșii pasate
-
Pentru mămăliguță:
- apă
- sare
- lapte
- unt
-
Pentru servit:
- brânză
- smântână
- pătrunjel
Mod de prepărare pentru de tocăniță cu influențe turcești și mămăliguță cu brânză și sos de smântână
Ca la orice rețetă de tocăniță, se începe prin a trage la tigaie carnea tocată în cuburi potrivit de mari. Se condimentează, pentru început, cu sare și piper.
Se adaugă pe rând legumele. Mai întâi ceapa tocată solzișori, care se amestecă bine printre bucățile de carne, apoi morcovul, tocat mărunt și peste câteva minute, ardeii, de asemeni tocați.
Se acoperă ingredientele cu apă și se lasă la fiert până când carnea este bine făcută. Se adaugă condimentele turcești și pasta de roșii și se mai fierbe tocănița pentru câteva minute.
Între timp, se prepară mămăliguța în care se adaugă și puțin lapte și unt la final.
pentru sosul de smântână, se toacă pătrunjelul și se trage la tigaie în unt topit și se adaugă smântâna. Se condimentează cu sare și piper.
SeÎn timpul serviri delicioasei tocănițe cu influențe turcești și mămăliguță cu brânză și sos de smântână se mai plusează cu puține condimente turcești, pentru a intensifica gustul.
Rețetă de tocăniță de pui cu legume și mămăliguță cu ou ochi, gătită de Alberto Chelu la Chefi la cuțite... Rețetă de tocăniță de ceapă cu ficat de pui și piure de cartofi cu hribi sotați, gătită de Roxana Blenche la Chefi la cu...