N-ai cum să refuzi o astfel de tochitură mixtă din carne de porc și pui, cu mămăliguță și brânză de capră, o rețetă moldovenească reinterpretată!
Ingrediente
- 500 g fleică de porc
- 500 g copănele de pui
- 250 g cârnați afumați
- 50 g untură
- 150 ml ulei
- 200 ml apă
- 200 ml vin alb
- 3-4 căței de usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- boia de ardei dulce
- 200 g pastă de roșii
- Pentru mămăliguță:
- 1 l apă
- 350 g mălai
- sare
- Peentru servit:
- brânză de capră
- ouă ochiuri
Mod de preparare tochitură mixtă din carne de porc și pui, cu mămăliguță și brânză de capră
Tocăm carnea de porc în cuburi o asezonăm cu sare și o prăjim în untura topită.
Picurăm din când în când apă.
Pulpele de pui, asezonate cu sare și piper, le prăjim în ulei.
Când ambele tipuri de carne sunt pătrunse, le amestecăm în același vas, adăugăm vinul și le lăsăm să fiarbă până se frăgezesc.
În grăsimea care a rămas în celălalt vas, prăjim cârnații tăiați rondele.
Îi adăugăm apoi peste celelate cărnuri, adăugăm usturoiul răzuit și condimentele și le mai lăsăm să se prepare împreună, pentru câteva minute, apoi adăugăm pasta de roșii.
Lăsăm tochitura să scadă și-i potrivim gustul cu sare, piper, cimbru și boia de ardei.
Între timp preparăm mămăliguța și ouăle ochiuri.
Servim delicioasa tochitură mixtă din carne de porc și pui, cu mămăliguță și brânză de capră, dar și cu ouă ochiuri.
Bulz reinterpretat cu ciuperci și bacon afumat. Nebunie-n farfurie cu gust de copilărie!... Varză călită cu bacon afumat și jumări în foi de varză, servite cu piure de fasole boabe. O combinație inedită, dar gust...