De nerefuzat așa desert cu gust bun și aspect plăcut: Tort de mere cu cremă de zahăr ars!
Ingrediente pentru rețeta Tort de mere cu cremă de zahăr ars
- 16 ouă
- 1 l lapte
- 500 g zahăr
- 1 kg mere
- 20 g gelatină
- 200 g stafide aurii
- 200 g unt
- 300 g făină
- 1 plic praf de copt
- 20 g sare
- extract din 2 păstăi de vanilie
- coaja de la 1 portocală
- 1 lingurițe esență de rom
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 500 ml smântână pentru frișcă
- 200 g zahăr pudră
- 1 plic întăritor de frișcă
Mod de preparare pentru rețeta Tort de mere cu cremă de zahăr ars
Se caramelizează 200 g zahăr.
Se curăță merele, se taie felii rotunde și se adaugă peste zaharul caramelizat.
În interiorul merelor se pun stafide, puțin zahăr și un cubuleț de unt.
Se introduce tava la cuptor până se pătrund merele.
Între timp se prepară compoziția pentru crema de zahăr ars. Se amestecă 8 ouă cu un praf de sare, 200 g zahăr și 1 l lapte. Se adaugă și gelatina hidratată și diluată și se toarnă peste merele de la cuptor. Se dă din nou vasul la cuptor până când crema începe să se rumenească.
Între timp se pregătește compoziția pentru un blat de pandișpan din 4 ouă, 100 g zahăr, 300 g făină, praf de copt, coajă rasă de portocală și un praf de sare. Compoziția se întinde peste crema de zahăr ars și se mai lasă 10-12 minute la 180 grade.
Se pregătește frișca din smântâna naturală, zahăr pudră, extract din vanile și întăritor de frișcă.
Cu aceasta se decorează tortul și cu diverse forme din zahăr ars.
Citește și: Cea mai bună reţetă de cremă de zahăr ars! Un desert delicios, uşor de pregătit, iubit de milioane de oameni
Tigaie picantă. Un amestec perfect de ingrediente gustooase... Tocană de miel cu mămăligă...