Robert Csete, un concurent din Cluj de meserie bucătar, a venit la emisiunea „Chefi la cuțite” să le prezinte celor trei chefi un altfel de sushi și anume: Rețeta Dragon rolls.
Pe lângă rețeta pregătită în platou, concurentul a oferit și un spectacol emoțo=ionant prin cererea în căsătorie a iubitei sale, în direct, în cadrul îndrăgitului show culinar.
Ingrediente pentru un altfel de sushi, ingrediente pentru rețeta Dragon rolls:
- 130 gr somon
- 130 gr ton
- 100 gr avocado
- 500 gr orez
- 2 bucăți de alge, nori
- 80 gr tobiko roșu
- oțet de orez
- 4 plăci piele de somon
Mod de preparare pentru un altfel de sushi, rețeta Dragon rolls
Rețeta în sine este una clasică, însă aranjamentul în formă de pește întreg îl face mai special, mai aspectuos și mai apetiusant.
Se începe prin a pregăti cele doul tipuri de pește deja preparate, adică prin a le toca, respectiv fileta.
Se fierbe orezul, apoi se asezonează cu un oțet special de orez, după gust.
Citește și: Rețetă tradițională de sushi preparat în diverse moduri
Avocado se curăță și se feliază, apoi se stropește cu zeamă de lime și se face un piure.
Pielea de somon se trage la tigaie asezonată cu sare.
Peste foile de alge se întinde orezul amestecat cu tonul, somonul și tobiko roșu.
Se acoperă cu pielea de somon și se taie în rulouri.
Rulourile de sushi se așază pe farfurii în formă de pește întreg.
Se decorează cu felii de castravete și tobiko roșu.
Spor la preparat rețeta dragon rolls, un altfel de sushi și poftă bună la savurat!
Rețeta Ceviche de Saint Jacques cu piure de țelină, ulei verde și perle de soia... Rețeta beef skirt cu sos de ciuperci cu smântână și piure de cartofi în stil italienesc...