Dintre verdețurile de primăvară, pline de vitamine și savoare, urzicile ocupă un loc fruntaș în preferințele gospodinelor, iar rețeta Urzici cu mămăligă, preparată ca la mama sau bunica are cea mai mare căutare.
Ingrediente pentru rețeta Urzici cu mămăligă
- 1 kg urzici
- 3 căpățâni de usturoi
- 2-3 linguri de făină
- 100 ml ulei
- 1 ceapă
- sare și piper
- 450 g mălai
Mod de preparare pentru rețeta Urzici cu mămăligă
Se spală urzicile în mai multe ape apoi se opăresc în apă clocotită cu puțină sare și se scurg.
Se călește o ceapă tocată mărunt în ulei încins, apoi se adaugă peste ea usturoiul rondele și urzicile scurse și tocate.
Se completează cu puțină supă de la urzici și se îngroașă cu făină diluată cu puțină zeamă. Se asezonează cu sare și piper.
Se prepară o mămăligă clasică și se servește cu mâncarea de urzici.
Ciorbă de salată cu lobodă. Un preparat de primăvară gustos și revigorant.... Ciorbă de intestine și cap de miel...