Dacă aţi încercat vreodată să faceţi cartofi prăjiţi exact ca cei pe care i-aţi mâncat în restaurat şi nu v-au ieşit, nu vă faceţi probleme, nu sunteţi de vină! Conform specialiştilor, exista o tehnică şi ingrediente speciale
Folosiţi cartofi clasici, cei care au coaja maro. Feliaţi-i la o dimensiune potrivită. Recomandat ar fi o grosime de aproximativ un centimetru, pentru că dacă sunt prea groşi se vor arde la exterior înainte de a se găti suficient în interior.
Îndepărtaţi excesul de apă cu un şervet şi presăraţi pe fiecare cartof amidon de porumb, acesta este ingredientul secret al bucătarilor din marile restaurante. Se pare că absoarbe umiditatea mai mult, ceea ce ajută cartofii să devină mai crocanţi.
Temperatura este un factor crucial în prepararea cartofilor perfecţi. Dacă îi faceţi la cuptor, acesta trebuie să fie încălzit la 230 de grade. Trebuie să stea pe fiecare parte câte 10–12 minute, după care sunt gata.