Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, îți recomandă un preparat delicios care conține căpșuni, ouă, banane, zahar și un praf de sare.
Ingrediente:
- 1 kg capsuni
- 2-3 banane
- 300 gr zahar
- 6 oua
- un praf sare
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, cu un praf de sare, pana devin albe si dense.
Separat, se pune la fiert un sirop din 300 gr zahar si 300 ml apa. Se lasa sa fiarba, apoi in fir subtire se incoporeaza in spuma de albusuri.
Capsunile se spala, se curata de codite si se lasa la scurs. Jumatate din ele se mixeaza spuma, jumatate se feliaza si se lasa la scurs.
Bezeaua coapta se imparte in doua parti. O parte se spriteaza sub forma de bezele (pupic) si se coc in in cuptor, la 70 grade, timp de 40 minute, pana se intaresc si devin crocante. Se scot, se lasa la temperat.
Restul de bezea se amesteca cu spuma de capsuni.
Bananele se curata si se feliaza. Se asaza cateva feliute de banane peste fiecare bezea, se imbraca in spuma de capsuni si se orneaza cu felii proaspete.
Spuma de capsuni se poate combina cu felii de banane si de capsuni si se monteaza in pahare sau borcanele, se garnisesc cu un mot de bezea si se servesc sub forma de desert la pahar.
Un deliciu al copilariei! Vezi rețeta video AICI!
Prăjitura "Baiadera", o reţetă simplă şi delicioasă, fără coacere... Video! Porumb fiert într-un mod mai sănătos. Reţeta care face înconjurul lumii...