Etapa Bootcamp-ului a deschis apetitul concurenților pentru competiție, iar luni și marți seară, cei 120 de bucătari talentați calificați în cel de-al doilea test s-au întrecut „la cuțite” pentru a ajunge în echipele chefilor.
Adrenalina, emoțiile și suspansul au fost ingredientele de bază, iar probele la care aceștia au fost supuși le-au testat rapiditatea, imaginația și capacitatea de a rezista presiunii de la bancul de lucru.
Concurenții au avut de pregătit renumitele antreuri canapé, de combinat cele mai proaspete ingrediente în salate apetisante, sau de realizat o farfurie care să includă un ingredient obligatoriu, oul.
Cei calificați în proba de Bootcamp au gătit cu cele mai proaspete ingrediente puse la dispoziție de Lidl, produse de top, cu ajutorul cărora au realizat preparate demne de toată aprecierea chefilor.
Cei mai talentați 18 bucătari le-au atras atenția juraților, motiv pentru care au fost aleși să facă parte din echipele finale din sezonul 5 „Chefi la cuțite”, ce vor defila anul acesta în tunici verzi, albastre și galbene.