Săptămâna aceasta le-a oferit maeștrilor Chefi la cuțite cea mai ofertantă probă de amuletă de până acum, o probă în care chefii au putut oferi un adevărat spectacol culinar.
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au avut la dispoziție trei ingrediente( fructe de mare, portocală și ardei iute) și doar 60 de minute la dispoziție pentru a-l impresiona pe chef Antonio Passarelli, juratul invitat special, un nume cu greutate în gastronomie:“Vin să jurizez cu mare plăcere la Chefi la cuțite, pentru că eu știu câte sacrificii și câtă muncă există în spatele unei singure farfurii. Sunt trei băieți minunați, talentați, eu îi apreciez mult.”
Varietatea ingredientelor din cămara Lidl i-au inspirat pe chefi să pregătească preparate sofisticate, chef Scărlătescu alegând să pregătească paste cu homar și scoici, chef Sorin îndreptându-se spre pachețele cu Chutney picant, respectiv chef Florin, fericitul câștigător, să facă spectacol în farfurie cu o porție de Saint Jaques cu risotto, piure și sos de portocale.
Ingredientele de top oferite de Lidl și rețeta sa semnătură, ce a avut un gust desăvârșit, i-au adus victoria lui chef Florin, și cu aceasta, prima sa amuletă din acest sezon ce îi va oferi avantajul de a-și folosi mâinile în battle-uri, pe tot parcursul unei probe.
Chef Sorin Bontea, despre taberele din familia sa: “Fata mea ține cu Cătălin, iar băiatul cu Florin”... Octavia Kurin i-a amețit pe jurații Chefi la Cuțite cu un preparat din Coreea de Sud: „Oală încinsă coreeană”...