Noul sezon are premiera duminică, de la ora 20.00, la Antena 1 și în AntenaPLAY, iar cei patru chefi sunt pregătiți să guste din preparatele demne de un show culinar de excepție pregătite de concurenți.
Cum arăta chef Ștefan Popescu în adolescență
Cu emoțiile la maxim și adrenalina crescută, concurenții stau cu sufletul la gură și în acest sezon pentru a afla verdictele chefilor, sperând să facă parte din una dintre echipe.
În acest nou sezon, chef Ștefan Popescu speră să poată avea și el propria sa echipă, după ce în sezonul 13, el a fost cel care a asistat și a ajutat la probele la care concurenții au fost supuși.
Un lucru este cert: mulți dintre concurenți sunt inspirați de cei patru jurați și își doresc să devină ca ei. Chef Ștefan Popescu are o experiență impresionantă în gastronomie, de zeci de ani, care l-a ajutat să ajungă la performanțele din prezent.
Dacă Chef Richard Abou Zaki și-a început foarte devreme drumul în bucătărie, de partea cealaltă, Chef Ștefan Popescu spune că este cel mai bun exemplu că se poate reuși la orice vârstă în bucătărie, dacă există pasiune pentru gastronomie.
Juratul Chefi la cuțite a mărturisit că și-a descoperit târziu înclinația pentru domeniul culinar, primul lui vis fiind acela de a deveni pompier. ”Parcursul meu în bucătărie a început surprinzător. Când am terminat liceul, n-aveam de gând să mă fac bucătar. Am făcut armata la pompieri și voiam să mă fac pompier. Am participat la peste 150 de intervenții ca pompier, în cadrul armatei, într-un an. Mi-am luat atestatul, dar n-a fost să fie.
Apoi m-am gândit să mă fac detectiv. Când ești tânăr, crezi că totul e posibil. M-am înscris la o școală de detectivi, dar cei de-acolo m-au trimis la o anumită locație unde trebuia să stau de pază. Nu mi-a plăcut, așa că am zis «Stop»”, a povestit Chef Popescu, pe care viața l-a purtat întâmplător spre meseria de bucătar, odată cu oportunitatea unui job la un hotel bucureștean.
Chef Ștefan Popescu și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie încă din adolescență, când încerca să afle ce îi place cel mai mult să facă pentru a-și găsi o profesie.
”Așa am descoperit, pe parcurs, că asta îmi doresc – să fiu bucătar – și, de la zi la zi, acest lucru a devenit, într-adevăr, pasiune. După câțiva ani, am plecat să mă specializez în Marea Britanie, unde am muncit doi ani, revenind în țară ca sous-chef la un hotel din București proaspăt inaugurat.
Și, deși, după o vreme, gândul meu a fost de a-mi îmbogăți din nou experiența peste hotare, am hotărât să rămân în țară, pentru că se născuse primul meu fiu și voiam să fiu alături de familia mea. În acești ani, am fost autodidact, citind multe cărți despre gastronomie. Dar am și urmat, în țară și în Franța, diverse cursuri de maestru în arta culinară și bucătar-șef, dorindu-mi mereu să-mi extind cunoștințele.
Eu sunt un exemplu că se poate reuși la orice vârstă în bucătărie, dacă vrei cu adevărat asta și ești pasionat de gastronomie. Și îmi doresc în continuare să mă perfecționez. În bucătărie, tot timpul trebuie să înveți. Mereu apar tendințe și tehnici noi și, dacă nu ești la curent cu noutățile, te pierzi”, a declarat Chef Popescu.
Într-o fotografie de colecție, chef Ștefan Popescu apare îmbrăcat într-o jachetă kaki cu galben și o șapcă în aceeași nuanță de kaki. Fotografia a fost făcută în adolescență și chiar dacă fizicul lui nu s-a schimbat foarte mult de atunci, este clar că în timp anii săi de experiență și-au pus amprenta.
Cei care văd imaginea de colecție nu l-au recunoscut pe celebrul jurat Chefi la cuțite, dar poza este una care are cu siguranță un loc aparte în cufărul cu amintiri al lui chef Ștefan Popescu.
A lucrat pentru Chef Alain Ducasse și a gătit la turneul Wimbledon, iar acum participă la Chefi la cuțite, sezonul 14... Premiera sezonului 14 Chefi la cuțite aduce în seara aceasta, de la ora 20:00, o nouă regulă care încinge ringul amulete...