Antena Căutare

Tocăniță delicioasă, făcută ca-n Moldova! Rețeta se face imediat, cu ingrediente puține

Dacă vrei să mănânci o delicioasă tocăniță de porc făcută simplu și rapid, atunci tot ce ai de făcut este să pui tigaia potrivită la încins și să te apuci de treabă!

Tocăniță delicioasă, făcută ca-n Moldova! Rețeta se face imediat, cu ingrediente puține Galerie
Tocăniță delicioasă, făcută ca-n Moldova! Rețeta se face imediat, cu ingrediente puține

Avantajul rețetei de tocăniță de porc este faptul că este accesibilă la preț, se face rapid, cu ingrediente puține, este extrem de gustoasă și totuși are puține calorii. În plus, o poți servi cu pâine, cu murături sau cu un piure pufos.

Pentru a pregăti o super rețetă de tocăniță de porc vei avea nevoie de câteva ingrediente:


  • 5-6 cepe medii
  • 700 gr. pulpă de porc (sau orice alt tip de carne de porc preferi)
  • câțiva căței de usturoi
  • un praf de zahăr
  • o lingură sau două de boia dulce
  • sare și piper
  • bulion sau sos de roșii
  • o lingură de ulei

Cum se face super rețeta de tocăniță de porc?

Noi am ales să pregătim totul înt-o tigaie Regis Stone Copper Wok, fiindcă este încăpătoare și ne permite să gătim totul mult mai simplu și mai rapid. Începem totul prin a felia sau toca ceapa cât mai fin. O punem apoi la călit, într-o lingură sau două de ulei.

Tăiem carnea de porc în cuburi sau fâșii de dimensiunea dorită și adăugăm peste ceapa care între timp a devenit sticloasă. Se adaugă un strop de apă și se lasă la gătit. Când carnea începe să devină ceva mai moale se adaugă sosul de roșii sau bulionul, se amestecă pentru uniformizare și se lasă la gătit, la foc mic.

Tocăniță delicioasă, făcută ca-n Moldova! Rețeta se face imediat, cu ingrediente puține

Tocăniță delicioasă, făcută ca-n Moldova! Rețeta se face imediat, cu ingrediente puține

Tocăniță delicioasă, făcută ca-n Moldova! Rețeta se face imediat, cu ingrediente puține

Abia spre final vom „drege” sosul de la tocănița noastră de porc cu boia de ardei dulce, sare și piper, un praf de zahăr și niște usturoi pisat, totul după gust. Gustați și potriviți aromele, în funcție de preferințe.

Când carnea s-a gătit suficient de bine se închide focul și apoi se servește totul cu garnitura dorită!

Noi am ales să folosim o super tigaie Regis Stone Copper Wok fiindcă aceasta are un triplu strat special, antiaderent, ce conferă efectul de piatră încinsă și previne lipirea alimentelor. Nu am folosit mult ulei, dar ceapa sau carnea s-au gătit perfect. Am obținut o tocăniță de porc cu puține calorii, dar foarte apetisană!

Tigăile din gama Regis Stone au baza din oțel inoxidabil, un mare avantaj ce permite distribuția uniformă a căldurii în timpul preparării mâncărurilor, pentru ca tu să scapi de grija amestecatului. Nu în mod întâmplător concurenții emisiunii Chefi la cuțite au gătit, în toate cele șapte sezoane, cu tigăile din gama Regis Stone! Motivul? Acestea sunt un veritabil ajutor în bucătărie și îți oferă o calitate superioară în comparație cu tigăile ceramice obișnuite.

Cu tigaia Regis Stone Copper Wok poți face mixuri delicioase de legume, rețete asiatice, tocănițe, paste sau orez cu legume și tot ce îți mai dorești, fără prea multe bătăi de cap!

Nu mai sta pe gânduri și ai grijă ca din bucătăria ta să nu lipsească un ajutor de bucătar ce va transforma gătitul într-o joacă de copil!

Chef Cătălin Scărlătescu și Alexandru Comerzan, în platoul Observator. Cât de mult i s-a schimbat viața câștigătorului „... Alexandru Comerzan și familia, în direct la Star Matinal! Cum a ajuns să participe la „Chefi la cuțite”: „Olguța m-a îns...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x