Antena Căutare

Evantai de vinete cu mozzarella și carne tocată. Un preparat simplu și rapid

Vinetele sunt alegerea perfectă pentru un preparat delicios, iar rețeta Evantai de vinete cu mozzarella și carne tocată este ideală pentru masa de prânz, sau pentru cină.

Evantai de vinete cu mozzarella și carne tocată. Un preparat simplu și rapid
Evantai de vinete cu mozzarella și carne tocată | pexels

Vinetele secționate sub formă de evantai, umplute cu carne tocată și gratinate cu mozzarella vor fi un adevărat deliciu pentru cei care le vor savura.

Iată ingredientele pentru Rețeta Evantai de vinete cu mozzarella și carne tocată:


  • 2 vinete lunguiețe și cărnoase
  • 500 gr carne tocată( porc + vită)
  • 1 ceapă medie
  • 3-4 roșii bine coapte
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • cimbru și bucuioc
  • 1-2 linguri de ulei
  • sare și piper
  • 200 gr mozzarella

Cum preparăm Rețeta Evantai de vinete cu mozzarella și carne tocată?

Mai întâi ne ocupăm de umplutura de carne tocată.

Punem uleiul la încins, călim ceapa tocată și 2 căței de usturoi, tocați și ei, doar până se pătrund ușor. Adăugăm carnea tocată și o amestecăm rapid cu ceapa din tigaie. presărăm sare, piper și cimbru și lăsăm carnea să se prepare la foc lent, până este bine pătrunsă. Apoi, adăiugăm roșiile curățate și tocate și din nou fierbem ingredientele până se evaporă tot lichidul lăsat. Asezonăm compoziția, după gust, cu sare, piper și cimbru uscat. Lăsăm compoziția să se răcească și adăugăm pătrunjel verde tocat.

Citește și: Rețeta Evantai de vinete cu bacon și cașcaval

Între timp, spălăm bine vinetele, si le feliem longitudinal, în felii de 5-6 mm grosime, fără a străpunge capătul cu cotorul.

Presărăm sare printre feliile de vinete și le săsăm 10-15 minute la odihnit, pentru a elimina lichidul amărui. Apoi tamponăm feliile de vinete cu prosoape de hârtie absorbante.

Într-o formă termorezistentă, sau două, așezăm vinetele sub formă de evantai și adăugăm compoziția de carne printre felii. Deasupra, presărăm multă mozzarella răzuită și frunze de busuioc rupte și dăm vasele la cuptor pentru 10-12 minute, la 200 de grade.

Citește și: Patru cele mai simple rețete cu vinete, pentru gustări rapide și delicioase

Servim deliciosul evantai de vinete cu mozzarella și carne tocată ușor cald, alături de brânzeturi sau salată de legume.

Spor și poftă bună!

Rețetă de mazăre la borcan pentru iarnă... Cum se prepară cel mai simplu și delicios tort de sezon: Tort Pădurea Neagră...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x