Antena Căutare

Piept de pui cu ananas și sos dulce-picant, o rețetă simplă și rapidă! Cucerești pe oricine cu acest preparat

Atunci când timpul te presează sau când efectiv nu îți dorești să petreci mult timp în bucătărie, cea mai bună variantă de prânz sau cină este rețeta de piept de pui cu ananas și sos dulce picant! 

Atunci când timpul te presează sau când efectiv nu îți dorești să petreci mult timp în bucătărie, cea mai bună variantă de prânz sau cină este rețeta de piept de pui cu ananas și sos dulce picant!

Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a pregăti această rețetă și cu siguranță vei cuceri pe toți cu acest preparat ceva mai exotic. În plus, mâncarea aceasta nu conține multe calorii și sosul dulce-picant conferă o savoare aparte!

Citește și: Ruladă din piept de pui cu ciuperci, în crustă de bacon afumat

Ingrediente pentru rețeta de piept de pui cu ananas și sos dulce-picant:


  • Piept de pui (500 g)
  • O ceapă
  • Un ardei capia
  • Ananas la conservă (cubulețe)
  • Un morcov
  • Condimente după gust (sare, piper etc)
  • Sos sweet chili (sau zahăr și chili pudră sau ardei iute tocat mărunt)
  • Suc de roșii
  • Orez basmati (sau bob lung)

Mod de preparare pentru rețeta de piept de pui cu ananas și sos dulce-picant:

Începem totul prin a pune o tigaie la încins. Carnea se taie în cuburi sau fășii, în funcție de preferință. Călește puiul cu puțin ulei și adaugă ceapa tocată mărunt. Morcovul și ardeiul îl tăiem în fâșii cât mai subțiri de 2-3 centimetri și adăugăm în tigaie. Noi am ales să folosim un Wok special din gama Regis Stone. Când legumele s-au muiat adăugăm sosul tomat, ananasul tăiat cuburi și câteva linguri de sos sweet chili (dacă nu ai poți pune fie pudră de chili, fie ardei iute tocat mărund și dregi totul cu zahăr). Spre final dregem totul cu sare, piper și zahăr, în funcție de gustul pe care dorim să-l obținem.

Citește și: Piept de pui la cuptor în crustă picantă și interior cremos de guacamole

Mâncarea merge de minune servită cu o garnitură de orez basmati sau orez cu bob lung!

Am folosit o tigaie Regis Stone Wok, fiindcă este extrem de încăpătoare. În plus, baza din oțel inoxidabil distribuie uniform căldura și din acest motiv nici nu a fost nevoie să amestecăm carnea și legumele de multe ori.

În plus, nu am fost nevoiți să folosim mult ulei, fiindcă stratul special, antiaderent, conferă efectul de piatră încinsă, specific tigăii Regis Stone Wok. Indiferent ce ingrediente alegi, acestea nu se vor lipi și își vor păstra substanțele nutritive, pentru ca tu să gătești sănătos și gustos pentru tine și familia ta!

Dotează-ți bucătăria cu o tigaie performantă, ce îți conferă o calitate superioară față de cele ceramice. Gătitul chiar se va transforma într-o adevărată plăcere!

Cum se prepară cea mai populară prăjitură din sezonul rece: Prăjitura Lămâița... Rețetă de cozonac Baigli cu mac. Un cozonac unguresc delicios!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x