Live acum
Prime Time 20:00iUmor

5 trucuri ca să alegi o rochie de seară potrivită pentru evenimentul la care participi

Participi la un eveniment special din viața ta și îți dorești să arăți cu adevărat spectaculos, să fii apreciată de toți cei din jurul tău? Nimic nu este foarte greu. Trebuie să ții cont de câteva lucruri importante pentru alegerea unei rochii de seară deosebite și mai mult ca sigur vei surprinde toți invitații.

Participi la un eveniment special din viața ta și îți dorești să arăți cu adevărat spectaculos, să fii apreciată de toți cei din jurul tău? Nimic nu este foarte greu. Trebuie să ții cont de câteva lucruri importante pentru alegerea unei rochii de seară deosebite și mai mult ca sigur vei surprinde toți invitații.

Fie că vei opta pentru acele rochii de seară lungi sau pentru rochii de seară scurte, trebuie să ții cont de tipul evenimentul la care participi și mai ales să alegi rochia în funcție de nevoile tale, dar și de siluetă.

Iată mai jos 5 trucuri de care să ții cont ca să alegi o rochie de seară potrivită pentru evenimentul la care participi:

1. Alege un material de calitate

De cele mai multe ori materialul spune multe despre rochia pe care o porți. Chiar dacă vei alege din categoria unor rochii de seară ieftine, trebuie să analizezi cu atenție materialul din care este confecționată. Ca atare, acest aspect trebuie urmărit cu multă atenție și să încerci ca niciodată să nu depășești bariera și să alegi materiale mult prea strălucitoare, în culori care nu te avantajează sau cu o textură care nu se potrivește deloc cu forma corpului tău. Este bine să alegi materiale ușoare, fluide care să se așeze perfect pe corpul tău și astfel ținuta ta va fi una apreciată. De asemenea, ai putea alege și un material mat, cu o croiala foarte bună, astfel încât să te avantajeze destul de mult.

2. Atenție la croială!

Iată un alt lucru pe care trebuie să îl ai în vedere. Este bine să ții cont de croiala rochiei pe care o alegi și mai ales să te gândești la formele tale. Atunci când vei ajunge la concluzia că ți se potrivește cu adevărat, ai putea alege rochia respectivă. Mai înainte de a alege dintre acele rochii de seară trebuie să potrivești foarte bine mărimea de care ai nevoie. Asigură-te că nu este foarte fixă și nici nu face multe cute în talie pentru că în această situație s-ar putea să îți fie mare. De asemenea, dacă alegi un decolteu generos, ar trebui să optezi pentru o croială care să poată să îți susțină bustul. Nu alege rochii lungi dacă ești minionă și nici scurte dacă nu ești slabă. Ar fi potrivită o rochie de lungime medie.

3. Rochia potrivită pentru evenimentul la care participi!

Nu trebuie să cazi în ridicol și de aceea ar fi bine să alegi rochia de seară în funcție de tipul evenimentului la care participi. Ca atare, alege diferit dacă este vorba despre nuntă, botez, bal sau eveniment business. Nunțile și botezurile sunt petreceri sofisticate și de aceea ai putea alege o rochie mai sofisticată, cu adevărat strălucitoare. Dacă vei merge la un cocktail sau la o petrecere obișnuită ar trebui să alegi o rochie elegantă, dar nu foarte mult accesorizată.

4. Culoarea rochiei de seară

Acesta este un lucru cu adevărat important. În funcție de eveniment ai putea alege și culoarea. De exemplu, unui eveniment business sau cultural i-ar fi potrivită o rochie neagră, iar unui eveniment de Crăciun probabil i-ar fi potrivită o rochie roșie.

Dacă vei merge la o nuntă sau la un eveniment special ai putea alege culori mai tari, precum albastru neon, roz sau chiar portocaliu. Femeile care iubesc ținutele clasice vor alege întotdeauna nuanțele neutre, alb, negru, nude. Nici pastelurile nu sunt de neglijat pentru un eveniment special.

5. Prețul rochiei de seară

Nu trebuie să aloci un buget foarte generos pentru rochia de seară, mai ales pentru că aceasta va fi purtată o singură dată și mai apoi va fi lăsată pe umeraș, în dressing. Raportul calitate-preț este foarte important, așa că ar fi bine să analizezi cu atenție toate detaliile, de la materialul din care este confecționată, brand și până la etichetă. De multe ori poți cumpăra rochii scumpe, dar de o calitate îndoielnică, așa că ar fi bine să analizezi cu multă atenție și să alegi o rochie frumoasă, ieftină și care să ți se potrivească perfect.

Sursa foto: pixabay.com

Recomandari